PSD solicită amânarea alegerilor locale: ar fi o catastrofa să le facem la termen!

Postat la: 19.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD solicită amânarea alegerilor locale: ar fi o catastrofa să le facem la termen!

Deputatul PSD Valeriu Steriu a afirmat că alegerile locale ar trebui amânate. "A aduna oameni în următoarele două luni în săli de vot şi a plimba o ştampilă de la unul la altul ar fi o catastrofă. Nu cred că putem discuta cel puţin până la sfârşitul lunii iulie-august de niciun fel de tip de alegeri", a spus el.

"Oficial, încă nu am avut o dezbatere pe această amânare de alegeri. La un moment dat, cu siguranţă va veni momentul în care să fixăm şi o dată, pentru că în primul rând Constituţia ne împinge spre acest lucru. Evident că cel puţin în perioada următoare este exclus să facem orice tip de alegeri (...). A aduna oameni în următoarele două luni în săli de vot şi a plimba o ştampilă de la unul la altul ar fi o catastrofă. Nu cred că putem discuta cel puţin până la sfârşitul lunii iulie-august de nici un fel de tip de alegeri. În primul rând, trebuie să vedem o eradicare a acestei pandemii aproape în totalitate, ca să putem relua un ciclu normal şi cu o activitate electorală normală", a declarat Valeriu Steriu.

Deputatul PSD consideră că "actualii primari şi consilieri, după patru ani, cei mai mulţi dintre ei având chiar opt ani sau 12 ani de mandat, au experienţa cea mai bună. Adică a veni acum cu un primar care în prima zi să îşi înceapă activitatea nu cred că este deloc o soluţie, pentru că să nu uităm şi efortul administraţiei locale este absolut important în perioada următoare".

loading...
PUTETI CITI SI...