PSD, împotriva prelungirii stării de alertă la nivel național: Guvernul PNL are nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate

Postat la: 21.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD, împotriva prelungirii stării de alertă la nivel național: Guvernul PNL are nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că social-democrații nu cred că este necesară prelungirea stării de alertă la nivel național și spune că ar trebui instituite stări de alertă locală, în zonele unde se înregistrează multe cazuri de COVID-19.

Social-democraţii nu cred că este necesară prelungirea stării de alertă la nivel național. Ei au sesizat, deja, Curtea Constituțională, pe motiv că Guvernul nu a cerut încuviinţarea Parlamentului pentru prelungire. „Din ştiinţa mea, a fost deja sesizată Curtea, aşteptăm data la care se va pronunţa. (...) Nu ar trebui prelungită starea de alertă la nivel național, ci ar trebui declanşată stare de alertă locală", a spus Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Social-democratul susține că Guvernul foloseşte în interes propriu pandemia, pentru a mai face rost de bani. „Ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare, ori numirile clientelare, Guvernul PNL are nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni. (...) Firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru 2 stări de alertă, probabil", a mai spus Romașcanu.

loading...
PUTETI CITI SI...