PSD după anunțul ministrului Rafila privind măsurile pentru valul 5": Cetăţenii nu mai sunt consideraţi adversari, ci parteneri"

Postat la: 29.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD după anunțul ministrului Rafila privind măsurile pentru valul 5

PSD a transmis, miercuri, printr-un comunicat oficial, că măsurile pentru prevenirea celui de-al V-lea val al pandemiei, prezentate de ministrul Sănătăţii, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, marchează o schimbare profundă în gestionarea pandemiei de către autorităţile sanitare din România.

"Noua abordare pune în primul rând accentul pe informarea şi sprijinirea cetăţenilor şi abia apoi pe restricţii şi sancţiuni. Cetăţenii nu mai sunt consideraţi adversari, ci parteneri ai autorităţilor sanitare în lupta cu pandemia. Ministerul Sănătăţii va oferi ghiduri informative şi asistenţă pentru persoanele infectate, dar şi pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor covid", se precizează în comunicat.

Potrivit PSD, o altă schimbare radicală în abordare este că, pe lângă vaccinare, care rămâne principala cale de combatere a pandemiei, Ministerul Sănătăţii este determinat să utilizeze şi să dezvolte toate celelalte instrumente prin care se poate combate pandemia: testarea şi tratamentul ambulatoriu pentru prevenirea spitalizărilor, dar şi asigurarea medicamentelor performante şi îmbunătăţirea condiţiilor din spitale pentru reducerea perioadei de internare şi a numărului de decese covid.

"Nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila îşi respectă promisiunea de a asigura predictibilitatea acţiunilor Ministerului Sănătăţii prin organizarea unor grupuri de dialog cu reprezentanţii cultelor, ai mediului de afaceri şi ai sindicatelor, pentru analizarea din timp a soluţiilor propuse pentru combaterea pandemiei", mai spun cei de la PSD.

Ministrul Sănătăţii, Alxandru Rafila şi conf. dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolior Transmisibile au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, pachetul de măsuri pe care Ministerul Sănătăţii l-a luat şi îl organizează în perioada imediat următoare, pentru un răspuns adecvat din punct de vedere medical la o creştere a numărului de cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus cu scopul de a reduce impactul acestei boli asupra populaţiei din România, precum şi o estimare a modului în care va evolua în următoarele săptămâni pandemia COVID-19 în ţara noastră.

loading...
PUTETI CITI SI...