PSD depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii

Postat la: 28.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii

PSD va depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii, a anunţat marţi liderul partidului, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a precizat că moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu va fi depusă la Camera Deputaţilor, în principal pe tema programului IMM Invest.

Cea împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros va viza în principal măsurile luate în contextul secetei şi va fi depusă la Senat. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut public ministrului Agriculturii să explice de ce Guvernul nu opreşte exportul de cereale, având în vedere seceta care afectează grav agricultura şi faptul că Rusia, unul dintre marii exportatori ai Europei, a suspendat exporturile.

„Sunt ferm convins că domnul ministru nu ne va răspunde, exact cum face domnul ministru Cîţu, aşa că am hotărât împreună cu colegii mei, vom depune două moţiuni simple, la Camera Deputaţilor, la Senat, în ceea ce îi priveşte pe domnul ministru Cîţu şi domnul ministru Oros, ministrul Agriculturii", a spus el. Referitor la cantitatea de cereale aflată în rezerva de stat, Ciolacu a afirmat că, din informaţiile sale, „este aceeaşi cantitate lăsată de PSD, prevăzută în normative, care ajunge pentru o lună de zile. Ţinând cont de secetă, de starea de urgenţă şi de pandemie trebuia să modifice legea".

„De acea venim cu moţiune simplă pentru că nu se mai poate trăi în acest joc fără nicio proiecţie şi fără nicio justificare. S-a ajuns la 1,7 în trei luni de zile, deficitul bugetar, s-au împrumutat aproape 40 de miliarde de lei, nimeni nu ne spune ce s-a întâmplat cu ei. Dacă nu ne pregătim pentru criza economică ce va urma, nu avem nicio şansă. Şi să ieşim din aceste minciuni", a spus liderul social-democrat. El a spus că de data aceasta moţiunea pentru ministrul Cîţu va fi depusă la Camera Deputaţilor.

„Îl rog public pe domnul ministru Cîţu să înceteze toate mniciunile din spaţiul public, nu are nicio legătură o moţiune de cenzură simplă cu nu ştiu ce site blocat de OZN-uri şi extratereştri din creierul dânsului", a afirmat Ciolacu. Cel târziu săptămâna viitoare vor intra în dezbatere moţiunile, a mai spus el. Ciolacu a evitat să răspundă dacă PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură după încetarea stării de urgenţă, dar şi să discute despre alegeri. „E ultimul lucru despre care să vorbim, despre alegeri", a afirmat el.

loading...
PUTETI CITI SI...