PSD decide soarta lui Tudorel Toader. Dragnea vrea reorganizare guvernamentală și face presiuni asupra Vioricăi Dăncilă

Postat la: 17.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD decide soarta lui Tudorel Toader. Dragnea vrea reorganizare guvernamentală și face presiuni asupra Vioricăi Dăncilă

Social-democrații vor să-l pedepsească pe ministrul Tudorel Toader și să-i retragă sprijinul politic după ce acesta a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD.

Astfel, cu riscul de a crea o nouă criză politică la nivel guvernamental, conducerea PSD va discuta miercuri, în ședința Comitetului Executiv, două puncte fierbinți: retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader și reorganizarea guvernamentală.

Mai mult, pentru a forța încă o dată plecarea lui Toader, tot astăzi, după ședința Comitetului Exectutiv, PSD a a convocat plenul la Senat pentru votul la moțiunea împotriva ministrului Justiției. Comitetul Executiv al PSD se întrunește la Parlament începând cu ora 12.00, iar la ședință sunt invitați toți miniștrii cabinetului Dăncilă.

Întâlnirea are loc în contextul în care în interiorul partidului există o presiune puternică din partea lui Liviu Dragnea și a apropiațiilor acestuia asupra premierului Viorica Dăncilă, care nu dorește să-l remanieze pe ministrul Justiției.

De altfel, relația dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea s-a răcit constant în ultima lună în urma refuzului adoptării ordonanțelor de urgență pe Codurile penale și contestația în anulare. Social-democrații consideră că Dăncilă l-a protejat pe ministrul Justiției și, alături de acesta, a refuzat să-și asume adoptarea ordonanțelor.

Tensiunea și presiunea la nivelul Guvernului a crescut în momentul în care Dragnea i-a cerut public premierului să ia o decizie în ceea ce privește înlocuirea lui Toader, iar aceasta nu a făcut-o.

loading...
PUTETI CITI SI...