PSD a decis să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul nu crește pensiile cu 40%

Postat la: 28.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD a decis să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul nu crește pensiile cu 40%

PSD a decis să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin ordonanță de urgență și nu mărește punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, a declarat joi deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.

"Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. (...) De la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură", a declarat Vasilescu, după ședința BPN al PSD.

Ea a susținut că este inadmisibil ca Executivul să spună că nu are bani pentru majorarea pensiilor și că "orice virgulă vor modifica în Legea pensiilor vor avea parte de moțiune de cenzură". Fostul ministru al Muncii nu a exclus ca moţiunea de cenzură să fie depusă în vara acestui an. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, potrivit Mediafax, că decizia partidului este ca Parlamentul să lucreze și în lunile iulie-august.

De asemenea, el a precizat că senatorii și deputații social-democrați vor depune moțiuni simple împotriva miniștrilor Muncii și Dezvoltării, Violeta Alexandru și Ion Ștefan. Potrivit legii pensiilor publice, punctul de pensie trebuie majorat cu 40% începând cu 1 septembrie. Pensiile vor crește cu atât cât va permite economia, a declarat sâmbătăă seară premierul Ludovic Orban, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

loading...
PUTETI CITI SI...