Programul electoral USR Plus: Nu primiți nici tablete pentru copii, nici măști de protecție! Decizii naționale, blocate cu reclamații politice!

Postat la: 30.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Programul electoral USR Plus: Nu primiți nici tablete pentru copii, nici măști de protecție! Decizii naționale, blocate cu reclamații politice!

După debutul pandemiei de coronavirus și implementarea obligației ca toți oamenii, cu vârsta de peste 6 ani, să poarte mască de protecție în spații închise sau aglomerate, Comandamentul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca Administrația Locală să distribuie populației, în mod gratuit, măști de unică folosință. USR Plus Sector 1 consideră, acum, la două luni de la decizia Comitetului, că această „gratuitate" este un abuz al banului public. USR Plus dorește ca fiecare cetățean să-și procure măști din buzunarul propriu.

Membri partidelor aliate USR și Plus se luptă din răsputeri să anuleze în Sectorul 1 decizia luată de Comandamentul Municipal pentru Situații de Urgență, aceeași instituție care a decis ca masca să fie obligatorie în anumite spații și locuri publice. Alianța de dreapta consideră că aceste măști, care sunt distribuite conform legii prin intermediul Primăriei Sectorului 1, sunt „mită electorală".

Pe acest considerent, mai în glumă, mai în serios, unii useriști au comentat pe rețelele sociale că inclusiv igienizarea străzilor și a scărilor de bloc s-au regăsit printre „manevrele de campanie, menite să ia ochii cetățeanului".

Absurdul merge mai departe. Partidul de dreapta dezinformează, spunând că „Poliția Locală a Sectorului 1 a purtat o campanie pro Dan Tudorache", actualul primar, prin distribuirea acestor măști gratuite. În plus, candidatul alianței USR Plus, franțuzoaica Clotilde Armand, dorește să blocheze și proiectului de acordare a tabletelor electronice gratuite pentru elevii din Sector, invocând aceleași motive.

Mania plângerilor continuă

Pentru a împiedica acordarea de măști gratuite, care au fost oferite într-o pungă pe care scria „Primăriei Sectorului 1" și care au fost, uneori, însoțite de ultimul număr al revistei Capitala Capitalelor, USR Plus a formulat o plângere la Biroul Electoral Sector 1, reclamând că „se face campanie pentru Dan Tudorache".

Arhicunoscuții reclamanți politici au solicitat „o întrunire urgentă" a comitetului, însă Biroul Electoral Sector 1 i-a liniștit: Nu există nicio plângere sau sesizare a cetățenilor în privința distribuirii de măști gratuite, acestea nefiind însemnate cu emblema vreunui partid politic. Mai mult, distribuirea lor se face în cadrul unui program municipal.

Clotilde Armand vrea oprirea licitației pentru tablete electronice

Primăria Sectorului 1 a luat act de solicitările părinților și a demarat programul de achiziționare a tabletelor electronice școlare, pentru ca fiecare elev din Sector să aibă acces nemărginit la școala online.

Procedura de licitație se va finaliza săptămâna viitoare, iar câștigătorul va trebui să pună la dispoziția unităților de învățământ din Sectorul 1 cel puțin 45.000 de tablete, dotate tehnic corespunzător, cu tastatură externă și card SIM pentru acces la internet gratuit pe o perioadă de doi ani. Costul cel mai ridicat al unei astfel de tablete va fi de circa 1.700 de lei, o treime din cât valorează una pe piața largă.

Clotilde Armand a anunțat că va face plângere la Parchet împotriva acestui program, deși el a fost implementat de Guvern la nivel național. Ea strigă însă că „este ultimul tun al PSD". Între timp, la Cluj, primarul alianței de dreapta Emil Boc a achiziționat deja tablete pentru școlari.

loading...
PUTETI CITI SI...