Plătim energia electrică la preţ dublu faţă de Germania, avertizează deputatul PSD Iulian Iancu

Postat la: 30.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Plătim energia electrică la preţ dublu faţă de Germania, avertizează deputatul PSD Iulian Iancu

Preţurile la energia electrică din România sunt cu circa 30% peste prețurile din Austria, Olanda, Franța, Belgia și plătim aproape dublu față de cel din Germania, susţine deputatul PSD Iulian Iancu.

Asta în condiţiile în care România este cel mai mare producător de energie din regiune. Parlamentarul social democrat, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, a scris: "După cum vedeți din tabelul de mai jos, dintre țările UE doar Polonia și Bulgaria au prețurile la energie electrică mai mari decât noi. Suntem cu circa 30% peste prețurile din Austria, Olanda, Franța, Belgia și plătim aproape dublu față de cel din Germania.

Trebuie să ne dăm seama cât de important este să începem relansarea economiei pornind de la prețurile energiei în România. Anexez tabel cu prețurile medii de energie electrică din Europa în lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie 2020, precum și pentru întreaga perioadă ianuarie-aprilie 2020. Săptămâna trecută, deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, a spus că trebuie lansat rapid un program de măsuri de stimulare a economiei care să vizeze în primul rând reducerea facturilor la energie".

loading...
PUTETI CITI SI...