Pe cine lovește statul paralel, o tema importanta discutata in emisiunea Romania 2019 realizata de Cozmin Gusa

Postat la: 14.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Pe cine lovește statul paralel, o tema importanta discutat in emisiunea Romania 2019 realizata de Cozmin Gusa

Anchete la comandă, orchestrate de politicieni cu nume grele. Acesta a fost unul din subiectele emisiunii România 2019, de la Râmnicu Vâlcea. S-a vorbit despre abuzurile din justiţie și despre efectele lor. Iar concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost că acum în administraţia publică există o teamă de a semna documente importante.

Cozmin Gusa, realizatorul emisiunii: "De pilda, ni se arată că au existat niște oameni care în baza intereselor personale sau puși de niște alții, c-am vorbit de Gitenstein, de Soros, de alții, au executat niște operațiuni. Avem deocamdată doar două nume: George Maior și Florian Coldea. Analistul Petrişor Peiu a sustinut că reprezentanții statului paralel sunt ofițerii, care nu fac nimic decât la comandă. Singurul factor vinovat de această situație este factorul politic."

"Mircia Gutău când a fost arestat, a fost arestat pentru un semn de punctuație, dacă vă vine să credeți. El fost prezentat inițial Înaltei Instanțe cu propunere de arestare preventivă, iar atunci când a refuzat o anumită "ofertă", cel care a transcris convorbirea a pus semnul exclamării, după nu, iar judecătorul a respins cererea pentru că omul a spus nu. A doua oară, când s-au prezentat în fața instanței, au pus punct. Iar motivația a fost că, deși a spus nu, nu are valoare de negație", susține avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

"Mircia Gutău susține că justiția a distrus România cu acele retrocedări care s-au dat peste tot în toate municipiile de județ. „Eu reproșez acstui guvern că nu a avut tăria să aplice în primele luni o decizie dură. Vă spun din proprie experiență, că o decizie dură trebuie s-o aplici în primele șase luni de mandat. Asta ca să demonstrezi oamenilor în următorii patru ani că măsura pe care ai luat-o a fost una bună. Cred că indecizia guvernului este î strânsă legătură cu influența statului paralel", a declara primarul de Vâlcea, Mircia Gutău.

Președintle Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, susține că celor din administrația publică le e frică de semnătură. "Dacă, Doamne ferește, vin procurorii să controleze o achiziție la primaria X sau la Consiliul județean Y, agenția are rol consultativ și iese din cauză. Acum, guvernul a dat o lege prin care nu mai ești obligat să ceri avizul ANAP", a spus oficialul.

loading...
PUTETI CITI SI...