Paul Stănescu: Se cunoaște existența unor rețele interlope în Olt. Sunt politicieni care pot avea legături cu ele

Postat la: 07.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Paul Stănescu: Se cunoaște existența unor rețele interlope în Olt. Sunt politicieni care pot avea legături cu ele

Senatorul PSD Paul Stănescu, fost președinte al CJ Olt, a declarat, luni, că se cunoaște existența unor clanuri interlope în Olt, fiind oameni politici care pot fi acuzați în mod direct de legături cu asemenea grupări. El a adăugat că disoluția statului român îi aparține lui Traian Băsescu.

„Se cunoaște existența unor rețele, toată lumea bănuiește. Nu avem informațiile necesare. Sunt oameni politici care pot fi acuzați în mod direct de legături cu asemenea grupări. Și v-aș da cel mai autentic exemplu, tot din județul Olt. Drăgănești de Olt, unde e clanul Bercea.. e la 20 de kilometri de Caracal. Trebuie să ne aducem aminte că la o sărbătoare Traian Băsescu era de mână cu Bercea Mondial, cu Prima Doamnă. Ne aducem aminte că Bercea Mondial punea o salbă de galbeni la gât Primei Doamne, ne aducem aminte de mormanul pe care clanul Bercea l-a dus fratelui Mircea Băsescu pentru ca el să iasă din pușcărie", a afrimat Paul Stănescu. Fostul președinte al Consiliului județean Olt a adăugat că politicienii sunt vinovați pentru distrugerea Poliției Române, prin desființarea sectoriștilor, care dețineau informații despre toți locuitorii sectorului unde erau repartizați. De asemenea, social-democratul îl învinuiește în principal pe Traian Băsescu.

„Clasa politică a dus la distrugerea, nu spun a MAI, dar cel puțin a Poliției Române. Prin desființarea sectoriștilor. Un sectorist, cel din Bolt, din Caracal, avea registru cu toți locuitorii din sectorul unde el era repartizat. Unui sectorist din vremurile pe care le-am trăit împreună nu îi trebuia mai mult de un sfert de oră să ajungă la locul tragediei. Pentru că el știa și cum e vopsită poarta, gardul. Disoluția statului român se simte cel mai tare în cazul MAI și a Poliției Române. Oamenii politici au greșit. Disoluția statului român s-a întâmplat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, desființarea sectoriștilor, posturilor de poliție, pensionarea polițiștilor, profesioniștii nu mai sunt pentru că politicul a greșit enorm. Poate suntem vinovați toți, dar unii au greșit enorm", a afirmat Paul Stănescu.

Senatorul PSD de Olt îi răspunde și lui Alexandru Cumpănașu, după ce acesta a anunțat că a cerut Parchetului General să verifice posibilele legături ale parlamentarilor din Olt cu clanurile interlope. „Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate, rudelor. Înțeleg durerea domnului Cumpănașu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o întâmplare nefericită să acuzi pe toată lumea. În ceea ce mă privește pe mine, niciodată nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un șef al unei grupări infracționale, un clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Știm cu toții că există. Din toți aleși în 2016, indiferent din ce partid fac parte nu știu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracțională. Înțeleg durerea domnului Cumpănașu, dar nu e cazul pentru asemenea afirmații", a mai spus Paul Stănescu.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, marți, că a cerut Parchetului General să verifice politicienii din Olt și posibilele legături ale acestora cu clanurile interlope. „Am solicitat atât MAI cât și Parchetului General, ca dânșii să efectueze un control intern din 1990 până astăzi cu privire la toate disparițiile, răpirile și traficul de persoane, cu privire la modul în care au acționat procurorii de caz. (...) În ceea ce privește ceea ce am depus astăzi, este vorba despre această extindere a solicitării mele în ceea ce privește parlamentarii din Olt, privind informațiile pe care ei le dețin despre crima organizată din acest județ, despre interlopi, dar și verificări pentru toți politicienii din județul Olt și posibile legături ale acestora cu aceste clanuri. Verificările vor fi făcute de DIICOT", a afirmat Cumpănașu.

loading...
PUTETI CITI SI...