USR-iștii, vot cot la cot cu PSD pe măsuri socialiste, în Sectorul 2. Dan Cristian Popescu îl acuză pe Dan Barna de FAKE NEWS: Să-şi ceară SCUZE! A minţit!

Postat la: 19.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Partidul lui Barna se încurcă în doctrine: USR-iștii, vot cot la cot cu PSD pe măsuri socialiste, în Sectorul 2. Dan Cristian Popescu îl acuză pe Dan Barna de FAKE NEWS: Să-şi ceară SCUZE! A minţit!

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei, a demontat un FAKE NEWS care a circulat în ultima perioadă despre activitatea sa politică. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Popescu a negat ca a trecut la social-democrati si că, dimpotriva, USR e partidul care votează alături de PSD la proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2.

Dan Cristian Popescu a negat ştirea potrivit căreia ar fi trecut la PSD şi ar urma să candideze pentru funcţia de primar al Sectorului 2 din partea social-democraţilor. "E un fake news promovat foarte mult de un partid pe care conducerea PNL îl voia aliat. Dânşii nu ştiu... au prins din zbor acest lucru. Eu am declarat tot timpul că sunt candidatul PNL, că voi candida din partea PNL şi mă comport ca atare. Discuţiile au fost clare atât, cu preşedintele partidului, cât şi cu preşedintele PNL Bucureşti şi preşedintele PNL Sector 2. S-au făcut sondaje care arătau că sunt principalul favorit. Deci nu-mi fac probleme.

A fost o întrebare de la un site de ştiri, am spus că nu, totuşi dânşii au dat ştirea că voi candida de la PSD. După care, culmea, aici m-a intrigat, ştirea a fost reluată şi mi s-au pus cuvinte în gură chiar de către preşedintele USR, Dan Barna. (...) Este înjositor pentru dânşii. Mai ales că domnul Barna e preşedinte de partid. Dânşii de la USR cred că sunt ultimii care pot vorbi despre dreapta sau stânga. (...) Dacă se uită domnul Barna la noi, îi solicit să ceară scuze public, pentru că a minţit", a declarat Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu sustine ca USR si PSD isi dau mana in consiliul local si dă și un exemplu în acest sens: „Am propus să scurtăm termenul pentru care se acordă ajutorul de urgență pentru chirie, care se dă astăzi pentru 8 ani. Astfel, am propus ca acest termen să fie scurtat la 3 ani de zile, pentru că după 3 ani poți să îți rezolvi situația, se termină urgența. Însă, a fost o majoritate în jurul PSD și USR care au blocat acest proiect (...). Este o măsură profund de stânga, iar dânșii (n.r-USR-iștii) se autointitulează un partid de dreapta".

Mai mult, viceprimarul susține că cei de la USR au și o atitudine „destul de agresivă" împotriva firmelor, a patronilor. „De exemplu, ajutoarele sociale sunt preferatele celor de la USR Sector 2. (...) Este o măsură profund de stânga, iar dânșii se autointitulează un partid de dreapta. Nu știu cât cunosc ei despre doctrine, dar știu că au și votat să vadă dacă sunt de stânga sau de dreapta și și-au dat seama că sunt de dreapta. Voturile de la Sectorul 2 arată altceva. Au și o atitudine destul de agresivă împotriva firmelor, patronilor. Am avut proiecte care își propuneau să ușureze birocrația privind autorizarea unui restaurant sau a unei cafenele, dar dânșii s-au opus de fiecare dată", a declarat viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Amintim că în februarie 91% dintre membrii USR au votat pentru poziţionarea doctrinară ca partid de centru-dreapta. „Referendumul privind poziţionarea doctrinară a USR s-a încheiat astăzi cu o majoritate semnificativă a votanţilor în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-şi votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezenţa la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%", anunța USR la acea vreme.

loading...
PUTETI CITI SI...