Opoziţia a depus moţiunea de cenzură. Cum poate fi dărâmat Guvernul Dăncilă

Postat la: 14.12.2018 10:10 | Scris de: ZIUA NEWS

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură. Cum poate fi dărâmat Guvernul Dăncilă

Opoziția a depus vineri moțiunea de cenzură, pentru a răsturna Guvernul Dăncilă. Textul de 22 de pagini este semnat de 163 de parlamentari. Pentru a trece, moțiunea are nevoie de cel puțin 233 de voturi, iar PNL, USR și PMP au doar 145.

Liderii Opoziției au depus vineri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, la Parlament, astfel ca luni să aibă loc citirea, iar joi, dezbaterea și votul.

UDMR tinde să creadă că de fapt iniţiatorii moţiunii de cenzură nu doresc să preia guvernarea, a declarat recent liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

În ceea ce privește modul în care vor vota parlamentarii Uniunii moțiunea de cenzură, Attila a decis întotdeauna cu o zi înainte sau chiar în ziua dezbaterii.

Moțiunea intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, rușinea României!" are 23 de pagini.

Grupul infracțional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să și-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.

Afirmăm cu putere și cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână pe mâna acestui grup infracțional organizat, care distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României, într-un moment de instabilitate internațională.

Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veți face azi, doamnelor și domnilor din PSD, ALDE și UDMR, este între Liviu Dragnea și România.

Cel mai mare protest din istoria acestei țări nu este în stradă. E unul tăcut și permanent. Sunt cei 4 milioane de români nevoiți să plece.

La trei ani de la Colectiv, după mari promisiuni electorale, avem doar 11 paturi pentru arși și niciunul dintre acestea nu este conform standardelor europene moderne. Avem promisiuni electorale pentru alte șase centre de arși în țară, care au și cadrul legal și banii de la Banca Mondială pentru a fi construite. Azi avem două clădiri finalizate la Iași și la Timișoara, dar complet nefuncționale, din cauza achizițiilor întârziate. Celelalte patru există doar pe hârtie", se spune în textul moţiunii.

Calcule pentru moțiunea de cenzură

Număr total parlamentari - 456
Număr minim de voturi pentru ca moțiunea să treacă - 234
USR, PNL, PMP - 145 de voturi

loading...