Noul star al USR, Alina Pop, nu vrea "PASARELE". O susține și liberala Baciuna!

Postat la: 17.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Noul star al USR, Alina Pop, nu vrea

Duminică la prânz, plicisite de stat în casă, Alina Pop de la USR și Diana-Ștefana Baciuna de la PNL s-au gândit că mai bine le stă cu o pancartele în stradă, decât să facă de-ale guri prin bucătărie. Când e vorba de dărâmat proiectele de investiții din Sectorul 4, consilierii USR-PLUS și cei ai PNL fac front comun.

S-au dus la intrarea în Parcul Tineretului să protesteze. Ziua în amiaza mare, ca membre în "organul deliberativ", cum le place lor să se prezinte, fiind alese pe listele de consilieri ale USR-PLUS și PNL, au găsit momentul prielnic de-a se da în spectacol. Noul star politic USR, soţie de PSD-ist, cu legături în serviciile secrete, Alina Pop a comis-o, fără să-și dea seama. A ținut în mâini o pancartă pe care scria: "Nu vrem PASARELE." Neștiind că semnificațiile cuvintelor românești sunt multiple, duduia a fost promovată recent secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

Diana Ștefana Baciuna este colocatara lui Pavel Popescu, președintele PNL sector 4, amăgită de acesta din urmă că va ajunge viceprimar al sectorului 4. Are o activitate lungă de activism liberal, ea venind în urmă cu peste zece ani din Moldova. Amândouă s-au remarcat în Consiliul Local al Sectorului 4 ca aprige luptătoare pentru transparență, dar necunoscând prevederile Codului Administrativ, confundând strada cu sala de consiliu, unde activează "forul deliberativ."

Protestul lor a fost îndreptat, cum era de așteptat, împotriva unui proiect de investiții. Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, intenționează să construiască o pasarelă (PASARELELE din pancartă, nu-s decât una n.a.) la intersecția străzilor Șincai și bv Tneretului, o zonă extrem de aglomerată a traficului rutier. Din cauza intersecției, mașinile stau mult în trafic. Deci emit mai multe noxe.

Orice șofer care se deplasează dinspre Giurgiului spre Unirii, știe că după ora 16 stă la semafoare și 40 de minute. Pasarela din proiectul lui Băluță ar fluidiza oarecum traficul. Pietonii, bicicliștii, skate-rii, mamele cu cărucioare vor putea traversa pe pasarelă, astfel încât să fie ferite de noxe, de agitația mașinilor, spre Parcul Tineretului, o zonă extrem de agreabilă mai ales primăvara. Pasarela ar scurta timpul de stat al șoferilor în trafic, spune un specialist de la Direcția Rutieră.

Dar Baciuna și Pop nu vor să-și iasă din cămășile de împotriviste. Orice ar face primarul, ele sunt gata să demoleze. Și mai și invocă legislația în timpul ședințelor din Consiliu, unde momentan USR-PLUS și PNL nu au majoritate de voturi, odată ce liberalii l-au dat afară pe viceprimarul Robert-Cristian Florea, ales în funcție.

Câteva extrase din procesul verbal al ședinței de Consiliu din 12 februarie 2020 asigură deliciul cititorului. Află mai multe despre cum văd cele două, Baciuna și Pop dregătoria locală. Când nu sunt împotrivă, li se face foame.

Extrase din procesul verbal:

Baciuna: am lipsit ieri câțiva consilieri? Adică, nu înțeleg cum se iau deciziile în acest consiliu local..."

Daniel Băluță: mai sunt și alte perspective

Baciuna: „Votăm ca protest - împotrivă!"

Consilieri in sala... De ce fugiți de presă doamna...

Președinte de ședință, dl consilier Bărbălău Cosmin-Constantin:„Vă mulțumesc frumos, v-am dat cuvântul, da, doamna Baciuna, vă rog mult, vot pe acest proiect! Doamna Baciuna! E vot nominal. Citesc lista, doamna Baciuna!"

Dna consilier Baciuna Diana-Ștefana:„ Am înțeles, eu sunt împotrivă! "Domnule președinte, grupul PNL ar vrea să solicite o pauză între ora 19.00 și 19.15. Sper, vă rog frumos, nu am mâncat nimic astăzi și ne trebuie"

Dl consilier Dobrescu Tudor:„Vă informez că funcționarii primăriei nu au plecat acasă și sunt la serviciu de la ora 8 dimineața. Dumneavoastră deja ați mâncat, ați băut, ați vorbit la telefon...... "

Dna consilier Pop Viorica-Alina:„Este inadmisibil să ne hărțuiți, să ne tratați în halul ăsta...."

loading...
PUTETI CITI SI...