Motiunea de cenzura a picat inainte de a incepe! Iata ce s-a intamplat la sedinta

Postat la: 20.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Motiunea de cenzura a picat inainte de a incepe! Iata ce s-a intamplat la sedinta

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a inceput, joi, sedinta dedicata motiunii de cenzura prin care PNL, USR si PMP cer demiterea Guvernului Viorica Dancila.

In plenul Parlamentului participa prim-ministrul impreuna cu intregul cabinet de ministri. Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata si Guvernul sa fie demis, este nevoie de votul a 233 de parlamentari. Motiunea de cenzura a fost semnata de 163 de parlamentari PNL, USR si PMP, astfel incat opozitia are nevoie sa mai atraga la vot inca 70 de parlamentari.

UDMR participa la sedinta dar nu va vota. Grupul minoritatilor nu a anuntat cum vor vota dar surse parlamentare spun ca mai degraba votul este pentru sustinerea Guvernului. La deschiderea sedintei si-au inregistrat prezenta aproximativ 250 de parlamentari. Dintre acestia, aproape 30 sunt de la PSD-ALDE si nu vor vota, astfel ca opozitia nu are de unde sa obtina voturile necesare adoptarii motiunii de cenzura. Marii absenti de la sedinta sunt liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, care nu conduc sedinta.

loading...
PUTETI CITI SI...