Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților

Postat la: 27.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților

Cu 172 voturi 'pentru', 90 'împotrivă' şi 47 abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Moţiunea intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei. Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând "lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".

Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că, în prezent, şcoala românească este "sub nivelul provocărilor" cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi, pentru că a rămas "captivă unor formule conservatoare" şi unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţe, mai citează Agerpres.

Anisie a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă 'dintr-o comedie' şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online. Totodată, a dat asigurări că, prin intermediul Programului Naţional "Şcoala de acasă", vor fi achiziţionate dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.

loading...
PUTETI CITI SI...