Mesajul secretarului de stat pentru românii de pretutindeni Gheorghe Cârciu cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Postat la: 16.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Mesajul secretarului de stat pentru românii de pretutindeni Gheorghe Cârciu cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Comunicat de presa:

"Dragi români de pretutindeni, in fiecare an, pe 15 ianuarie, sărbătorim Ziua Culturii Naționale, care ne reamintește contribuția marelui Mihai Eminescu la dezvoltarea culturii românești. Poetul nostru național a înzestrat cuvântul cu noi puteri, care au pus în valoare istoria, mitologia, filosofia și, nu în ultimul rând, folclorul românesc.

Ne bucurăm că această zi importantă este marcată peste tot în lume, în rândul comunităților de români din afara granițelor țării. Versurile marelui poet, născute din dor și dragoste de țară, să atingă inimile românilor și să prindă rădăcini în rândul tinerelor generații!

Educația și cultura sunt domenii prioritare pe agenda de lucru a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Atât prin intermediul programelor de finanțări nerambursabile, cât și prin implementarea de proiecte proprii vom continua să sprijim aceste comunități în păstrarea identității lor etnice, culturale, lingvistice și religioase.

Suntem încrezători că împreună putem dezvolta o serie de programe prin care să susținem studiul limbii materne române, promovarea valorilor culturale românești și a simbolurilor naționale în rândul românilor de pretutindeni."

loading...
PUTETI CITI SI...