Marian Oprişan ameninţă să se leagă cu lanţuri de clădirea Guvernului

Postat la: 28.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Marian Oprişan ameninţă să se leagă cu lanţuri de clădirea Guvernului

Preşedintele CJ Vrancea va apela la această măsură extremă dacă guvernanţii vor bloca construcția noului spital. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că dacă guvernul PNL va bloca finanţarea noului spital judeţean din Vrancea, va fi primul preşedinte al unui Consiliu Judeţean din România care se va lega cu lanţuri de clădirea Guvernului.

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri studiul de prefezabilitate pentru construirea noului spital județean. Noul spital județean va avea o suprafață de totală de aproximativ 74.000 de metri pătrați, cu o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secții din aproape toate domeniile și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport.

Valoarea investiției este estimată la 418 milioane de euro. Secţiile de spitalizare se vor organiza astfel încât să poată genera o mobilitate a structurii paturilor în funcţie de evoluţia permanentă a metodelor de tratament, de cererea de servicii, de regulile de finanţare a diferitelor servicii şi astfel să asigure un echilibru al capacităţilor în cazul unei crize a resurselor dintr-o secţie de specialitate sau în situația unui grad de ocupare redus al unui compartiment/secţie. De asemenea, noul Spital județean va fi dotat cu cea mai modernă aparatură medicală existentă pe piața de profil, în așa fel încât vrâncenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Proiectul privind construcția noului spital județean a fost inițiat și susținut de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Consiliul Județean deține 18 hectare de teren pe care va fi construit acest spital.

Șeful CJ a prezentat în cadrul ședinței documente din care reiese că Guvernul Orban ar fi blocat construcția spitalului prin neincluderea lui în Strategia Națională de Sănătate. El a anunțat că va depune acest proiect spre finanțare din cele 80 de miliarde de euro acordați României de Uniunea Europeană. Marian Oprișan a declarat că dacă guvernul PNL va bloca această finanțare, va fi primul președinte al unui Consiliu Județean din România, care se va lega cu lanțuri de clădirea Guvernului. „Voi depune acest proiect privind construcția unui nou spital județean în județul Vrancea, pentru finanțare din cele 80 de miliarde de euro cu care domnul președinte Klaus Iohannis s-a întors de la Bruxelles. Deci, vor fi fonduri europene. Dacă Guvernul PNL va respinge acest proiect privind construirea noului spital pentru vrânceni, vă anunț de pe acum că voi fi primul președinte de Consiliu Județean din România care mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului", a mai afirmat Marian Oprișan.

 

loading...
PUTETI CITI SI...