Marcel Ciolacu: "Vrem să învăţăm din expertiza managerilor coreeni. Know-how-ul este esenţial pentru portul Constanţa"

Postat la: 22.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu:

România doreşte să înveţe din experienţa managerilor sud-coreeni, astfel încât portul Constanţa să devină un hub pentru comerţul dintre Europa şi Asia, a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii portului Busan, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

El se află, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, într-o vizită oficială în Republica Coreea în perioada 21 - 23 decembrie.

"Discuţii importante am avut şi la Busan cu membrii din conducerea Autorităţii Portului pe tema dezvoltării şi modernizării unui asemenea obiectiv strategic important. Vrem să învăţăm din expertiza managerilor coreeni, printre cei mai buni din domeniu în lume! Know-how-ul este esenţial pentru Portul Constanţa, devenit punct strategic în comerţul internaţional cu cereale pe fondul conflictului din Ucraina, în vederea transformării lui într-un hub pentru comerţul dintre Europa şi Asia. Corporaţiile sud-coreene au tehnologii de vârf şi sunt dispuse să participe la proiecte mari de investiţii în România şi au tot sprijinul atât din partea mea, cât şi a miniştrilor social-democraţi!", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, una dintre priorităţile prezenţei în Coreea de Sud a unei delegaţii româneşti atât de importante este de a da o nouă dimensiune relaţiilor economice dintre cele două ţări. "Azi am avut vizite extrem de interesante şi întâlniri cu conducerile unor mari companii sud-coreene, precum Hanwha Aerospace şi Hyundai Rotem. Suntem interesaţi de proiecte majore alături de aceste firme cu potenţial uriaş în domenii-cheie ale economiei - transporturi, industria de apărare, IT&C", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

loading...
PUTETI CITI SI...