Marcel Ciolacu: "Pentru păcănele, da, pentru fermieri, nu! Iată pentru cine guvernează PNL"

Postat la: 20.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un nou atac la adresa Guvernului. Într-o postare recentă pe Facebook, acesta reclamă decizia PNL de a contesta la CCR legea PSD privind despăgubirea fermierilor afectați de secetă. Ciolacu punctează, de asemenea, că Guvernul Orban are o atitudine total diferită față de domeniul jocurilor de noroc.

Nu este prima oară când președintele social-democraților atrage atenția asupra legăturilor PNL cu domeniul menționat, mai mulți social democrați considerând că atitudinea îngăduitoare a Guvernului față de jocurile de noroc reprezintă un indicator al corupției din Palatul Victoria.

Președintele PSD a scris pe pagina de facebook că liberalii "au avut grijă ca păcănelele să primească scutiri de taxe și subvenții! În schimb, pentru agricultura românească singura lor grijă a fost contestarea la Curtea Constituțională a Legii PSD prin care sute de mii de fermieri ar fi primit despăgubiri pentru culturile compromise de secetă! Asta după ce i-au trimis pe români să se îmbolnăvească peste hotare la muncă pentru agricultura altora. (...) Guvernul PNL consideră că agricultura nu are nevoie de ajutor, iar românii au de unde plăti alimente mai scumpe. Sunt relaxați, prietenii de la păcănele deja au fost ajutați."

În context, mai mulți membri ai PSD au reclamat în trecut faptul că Guvernul PNL a decis să curme politica de creștere a suprafețelor agricole irigate, prin decizia de a tăia investițiile în infrastructura de irigații demarată în timpul guvernărilor PSD. De asemenea, conform unui program de relansare economică în 28 de puncte, elaborat de PSD, a fost recomandată acordarea unor ajutoare de secetă în valoare de 500 de milioane de lei pentru protejarea agriculturii românești, dar și vouchere sociale pentru micii agricultori loviți de criză și de secetă.

Din nefericire, chiar dacă PNL nu a prezentat o alternativă viabilă la aceste măsuri, Palatul Victoria a ignorat sfatul, fiind preocupat acum să atace la CCR o lege a PSD care urmărea protejarea suprafețelor agricole românești și sprijinirea agricultorilor mici și mijlocii. De altfel, presa a remarcat în repetate ocazii că Guvernul este inactiv pe frontul relansării economice. Au trecut deja mai bine de 95 de zile de când Ludovic Orban a declarat starea de urgență fără a propune un plan de relansare economică. La umbra acestei inactivități, agricultura și industria din România au fost grav afectate, efectul previzionat asupra PIB-ului fiind catastrofal.

loading...
PUTETI CITI SI...