Marcel Ciolacu: "Categoric vom intra în lockdown după alegeri! Nu au cum să stăpânească fenomenul"

Postat la: 26.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu:

Țara noastră va intra în carantină după alegerile parlamentare, este de părere liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Nu au cum să stăpânească fenomenul!", a spus acesta in cadrul unei emisiuni televizate.

„O să blocheze. În lockdown. Categoric va intra România în carantină după alegerile parlamentare. Nu au cum să stăpânească fenomenul. Doar nu credeți în acest plan de la Cotroceni. Eu vorbesc cu medicii și cu președinți de consilii județene și-mi spun că situația e tragică. Toate ATI-urile sunt la fund", a mai spus președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Poate nu ar fi rău să mai vorbească și cu specialiștii"

Ciolacu reacționează astfel după ce Iohannis a respins miercuri această variantă. „În acest moment nu există intenţia de a declara starea de urgenţă şi nu există intenţia instituirii unei carantine generale, deci un lockdown. Măsurile care sunt acum în vigoare au dus la o reducere a creşterii numărului de infecţii, ba chiar se poate constata o uşoară descreştere. În aceste condiţii, experţii pe care i-am consultat, inclusiv astăzi, sunt de părere că în perioada următoare nu e nevoie de noi restricţii", spunea Iohannis.

Ciolacu a mai spus că românii sunt mințiți cu privire la numărul de infectări cu Covid. „Am înțeles, nu ne testezi, ca să nu fim mulți, dar cu decesele nu ai ce să faci. Am intrat în a treia săptămână în care avem peste o 1.000 de decese pe săptămână. În aceasta vom depăși acest număr de 1.000. Și tu îmi vorbești de plafon și spui că Guvernul său, ei gestionează bine această pandemie? E un dezastru! Suntem pe locul 2 la mortalitate în Europa. De asta iese și atacă PSD-ul, fiindcă nu are niciun argument favorabil", a spus Marcel Ciolacu.

 

loading...
PUTETI CITI SI...