Marcel Ciolacu, atac dur la președintele Iohannis

Postat la: 11.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Marcel Ciolacu, atac dur la președintele Iohannis

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac semnificativ în replică la discursul de ieri al președintelui Iohannis. Conform lui Ciolacu, președintele ar fi un "jalnic profesor." Liderul PSD nu a ezitat nici să-l acuze pe Klaus Iohannis că se implică în campania electorală și l-a invitat pe președintele României să îmbrace "haina de președinte, nu geaca galbenă."

Membrii PSD au tras, în repetate ocazii, semnale puternice de alarmă cu privire la problema redeschiderii școlilor. Conform socia democraților, guvernul ar fi ratat total miza redeschiderii multor unități de învățământ. De la tabletele insuficiente la problema măștilor și a manualelor, pare că Executivul Orban a abandonat românii, acum, în plină pandemie, când Guvernul ar fi trebuit să sprijine părinții, elevii și profesorii. Cea mai mare problemă reclamată de social-democrați ar fi delegarea răspunderii guvernamentale spre primării, un fel de clasic transfer al pisicii moarte peste proverbialul gard al vecinului.

"Cum adică să se ocupe primarii? Guvernul ce păzește, domnule Iohannis?! Sunt 7 milioane de copii, părinți și bunici care nu știu nici acum ce se va întâmpla pe 14 septembrie" a transmis Marcel Ciolacu în acest sens. Acesta a completat lista întrebărilor retorice, punctând: "Cum adică să spui că elevii se obișnuiesc repede cu "lucrurile mai puțin plăcute"?! Cu lipsa manualelor, a tabletelor și cu purtarea ore în șir a măștilor luate din banii părinților?! Cu profesorii care vor intra la clasă cu frica că se vor infecta, cu zeci de măsuri aberante venite de la centru pentru primari, cu localități întregi unde nu este nici măcar semnal la telefon?! Cum?!"

Președintele PSD nu a ratat ocazia de a-i reaminti lui Klaus Iohannis că Executivul pe care președintele României îl susține a tăiat alocațiile copiilor, stabilite în Parlament, prin lege. " Curaj! Un prim pas ar fi susținerea dublării alocațiilor! Este legea pe care ați promulgat-o acum câteva luni și pe care o așteaptă milioane de români! Dacă nu pentru altceva, măcar pentru a le putea achiziționa copiilor lor tabletele atât de necesare acum educației! Tablete pe care, nici după luni de zile, Guvernul pe care îl apărați cu atâta ardoare nu a fost în stare să le asigure celor care vor începe luni școala on-line", a încheiat Marcel Ciolacu.

Multe comunității din România s-au simțit abandonate de Guvern în problema redeschiderii școlilor și au fost nevoite să recurgă la propriile resurse pentru a se asigura că pandemia nu se acutizează odată cu reînceperea cursurilor. Primăria Municipiului București, spre exemplu, a pus pe picioare un program de testare pentru elevi și copii, iar primarii de sector au demarat și au finalizat deja proceduri de achiziție a tabletelor pentru școlile care vor funcționa în regim hibrid. Însă, alte comunități din România nu au avut nici cunoștințele administrative și nici resursele bugetare pentru a face ceva în acest sens. Pentru acestea, începerea școlii se aseamănă cu o loterie la care toată lumea speră să nu piardă.

loading...
PUTETI CITI SI...