Mai mulți lideri USR au cerut demisia lui Dan Barna. Va fi vot online pentru demitere

Postat la: 12.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Mai mulți lideri USR au cerut demisia lui Dan Barna. Va fi vot online pentru demitere

Într-o ședință a Consiliului Politic, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, mai mulți lideri din USR i-au cerut lui Dan Barna să își asume eșecul de la alegerile prezidențiale, atât el cât și echipa de campanie, și să demisioneze din funcție. Președintele USR vrea să ceară un vot intern, online, în care să decidă membrii partidului dacă îl mai vor sau nu în funcție, chiar dacă i s-a reproșat acest „tertip" pe care l-a făcut și Liviu Dragnea, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro.

Mai mulți lideri ai partidului, printre care Cosette Chichirău, Tudor Benga și Cristian Ghica i-au cerut, luni seara, demisia lui Dan Barna din funcția de președinte al USR. Barna s-a apărat și a menționat că partidul este cel care trebuie să decidă dacă își continuă sau nu mandatul obținut la Congresul din luna septembrie. Cei care i-au cerut demisia lui Barna au criticat și echipa de campanie care s-a ocupat de alegerile prezidențiale pentru strategia care a dus candidatul USR-PLUS la un scor mult mai mic decât cel obținut de alianță la alegerile europarlamentare.

„Stabilim zilele acestea când va avea loc consultarea internă. A spus că va cere votul de încredere al tuturor membrilor. Probabil va fi un vot online", au declarat surse din partid. Joi va avea loc o ședință a Biroului Național în care se va stabili procedura prin care Dan Barna ar urma să își pună mandatul pe masă.

 

loading...
PUTETI CITI SI...