Lovitură pentru Guvernul Orban. Senatul a respins OUG care majora etapizat alocațiile copiilor

Postat la: 11.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Lovitură pentru Guvernul Orban. Senatul a respins OUG care majora etapizat alocațiile copiilor

Ordonanța de urgență prin care alocațiile copiilor urmau să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie a fost respinsă de către Senat. Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru", 29 „împotrivă" și 12 abțineri.

„Demonstrați că vă pasă și faceți un pas necesar pentru copiii țării. Alocați fondurile necesare. Dacă nu, plecați cu toți incompetenții de la Guvern. Nu mai mințiți, nu mai furați și veți avea bani pentru alocații și pentru pensii. PSD va vota pentru raportul de respingere a ordonanței de urgență", a spus în timpul dezbaterilor senatorul PSD Ion Rotaru.

La rândul ei, Florina Presadă, a anunțat că USR se abține de la vot. „Am asistat în ultimii doi ani la o confruntare politică între cele două partide, plină de populism și ipocrizie. Alocațiile copiilor au devenit un subiect preferat de politicienii vechilor partide, PNL și PSD, pentru a câștiga capital politic. (...) USR e de acord cu aceste creșteri, atât timp cât sunt sustenabile. USR va vota abținere", a spus Presadă.

Reprezentantul UDMR, Derzsi Ákos, a afirmat că parlamentarii formațiunii au votat mereu pentru majorarea alocațiilor copiilor. „Am făcut acest lucru indiferent din ce parte a eșicherului politic a venit propunerea. Fiind consecvenți, am votat și pentru dublare de această dată. Nu cred că trebuie să facem economie pe generația care reprezintă viitorul țării. Nu suntem de acord cu majorarea în tranșe. Legea votată de Parlament trebuie respectată. Drepturile copiilor nu se negociază", a continuat senatorul UDMR. Forul decizional este Camera Deputaților.

loading...
PUTETI CITI SI...