Liviu Dragnea, considerat outsider la prezidențiale

Postat la: 20.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Liviu Dragnea, considerat outsider la prezidențiale

Majoritatea analiștilor români de politică internă cred, cu circa un an înaintea alegerilor prezidențiale din 2019, că există un singur mare favorit al competiției electorale.

„Există trei candidați cu șanse reale, Iohannis, Klaus Iohannis și președintele în funcție al țării", a comentat situația Mirel Palada, sociolog, la ultima ediție din acest an a emisiunii „Cafeneaua politică" realizată de Horia Alexandrescu la Canal 33.

Afirmația lui Palada e cu atât mai surprinzătoare cu cât el vine din sfera partidelor de stânga, ocupând cu cinci ani în urmă poziția de purtător de cuvânt al cabinetului condus de Victor Ponta. În opinia lui Palada, singura șansă a actualului șef al partidului de guvernământ, Liviu Dragnea, pentru a candida la viitoarele alegeri prezidențiale este aceea ca Iohannis să nu intre în competiție.

Palada a făcut referiri și la recentul interviu oferit celor de la „Le Figaro" de către fostul șef al PSD, Ion Iliescu, în care acesta vorbea despre susținerea de către social-democrați a candidaturii la funcția supremă în stat a lui Călin Popescu Tăriceanu, apreciind că instinctul politic al fostului șef de stat ar trebui urmat, indiferent de părerea unuia sau altuia despre persoana Ion Iliescu.

loading...
PUTETI CITI SI...