Liderul deputatilor PNL Florin Roman cere sesiune extraordinară a Parlamentului: PSD să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor majorate

Postat la: 09.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Liderul deputatilor PNL Florin Roman cere sesiune extraordinară a Parlamentului: PSD să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor majorate

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus la vot proiectul de lege al liberalilor privind tăierea pensiilor speciale. El susține că din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale Guvernul ar avea bani pentru plata alocațiilor majorate: "Alegeți domnilor pesediști - ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!".

Florin Roman afirmă că, în calitate de lider al deputaților liberali, a propus colegilor săi să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului, în care să intre la vot proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

"Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocatiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot in decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști", arată Roman, într-un mesaj postat joi pe Facebook.

El spune că raportul de adoptare nu a fost "ridicat" pe site-ul Comisiei de muncă și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât nu a putut fi supus votului în ultima săptămâna din sesiunea parlamentara, iar urgența adoptării este determinată de necesitatea finanțării legii adoptate de parlament privind dublarea alocațiilor pentru copii.

"Solicităm PSD și președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, să rupa frăția cu pensiile speciale și să votam proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creșterea alocatiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocațiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiată de PNL. Așadar, alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!", adaugă deputatul Florin Roman.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL ia în calcul patru variante legate de proiectul de lege al PSD votat în Parlament privind dublarea alocațiilor copiilor. Printre variante se numără atacarea la Curtea Constituțională și prorogarea termenului de intrare în vigoare. "PNL își dorește creșterea, dar o creștere rațională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari și să nu fie o creștere care să creeze grave dezechilibre", a spus premierul.

loading...
PUTETI CITI SI...