Liberalii prezintă lista candidaţilor la europarlamentare, cu Rareş Bogdan pe primul loc

Postat la: 14.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Liberalii prezintă lista candidaţilor la europarlamentare, cu Rareş Bogdan pe primul loc

Liberalii îşi prezintă, joi, la Parlament, candidaţii la europarlamentare, după luni întregi de negocieri şi conflicte interne, pentru un post la Bruxelles. Partidul a luat o decizie riscantă, să îşi deschidă lista cu un jurnalist.

Este vorba de Rareş Bogdan, despre care preşedintele PNL Ludovic Orban spunea că este un „câştig" pentru partid, dacă se va decide să candideze. Rareş Bogdan este urmat, pe locul doi, de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava. Pe locul trei se află europarlamentarul traseist Siegfried Mureşan, care a venit la PNL de la PMP. Pe locul 4 şi 5 se află doi europarlamentari, Daniel Buda şi Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu.

Prezenţa Alinei Vălean pe un loc eligibil se explică prin ieşirea din cursa electorală a lui Crin Antonescu. Fostul preşedintele PNL Crin Antonescu nu se află pe lista partidului pentru europarlamentare, deşi şi-ar fi dorit să candideze. Acesta a fost criticat de mai mulţi lideri din partid, care au transmis că relaţia acestuia cu PSD-ul, din timpul alianţei USL, ar face rău imaginii partidului. În plus, i s-a reproşat că nu a ieşit, în ultima vreme, cu mesaje clare împotriva actualei Puteri.

Şi Ludovic Orban a confirmat tensiunile din partid, pe tema candidaturii lui Antonescu. „Crin Antonescu este printre candidaţi. Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional. Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat întotdeauna pasiuni atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă", a comentat recent Orban, întrebat dacă Antonescu se va afla pe lista PNL la europarlamentare.

Orban a pus şi o condiţie pentru candidatura lui Crin Antonescu la europarlamentare, şi anume ca, pe locurile eligibile să nu se afle alţi membri ai familiei, cu referire directă la soţia acestuia, Adina Vălean. Pe locul 6 pe lista PNL se află Vasile Blaga, fostul co-preşedinte al partidului şi fost preşedinte PDL. El este urmat, pe locul 7, de Dan Motreanu, iar pe locul 8 se află Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Actualul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, europarlamentar în funcţie, se află pe locul 9, pe lista PNL la europarlamentare. Pe locul 10 se află Marian Jean Marinescu, tot actual eurodeputat. Ludovic Orban afirma, recent, că liberalii stau bine în sondajele interne. Astfel, potrivit liberalilor, PSD are în jur de 27% până la 30%, în timp ce liberalii au un procent între 26% şi 28%. PNL a început deja să folosească un slogan de pre-campanie: „România în primul rând".

 

loading...
PUTETI CITI SI...