Klaus Iohannis: "Marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!"

Postat la: 29.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Klaus Iohannis:

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, o scurta declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, inainte de o noua sedinta cu mai multi reprezentanti ai Guvernului, in frunte cu premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a criticat dur faptul ca o lege initiata de UDMR a trecut tacit prin Camera Deputatilor, for in care PSD are majoritate si pe care il conduce prin presedintele Marcel Ciolacu. "PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!", a acuzat presedintele Klaus Iohannis, intr-o scurta declaratie in care a rostit si cateva cuvinte in limba maghiara si la finalul careia a subliniat ca o astfel de lege nu va fi promulgata cat timp e el presedinte al Romaniei. Un proiect de lege pentru autonomia Tinutului Secuiesc, adoptat tacit de deputati: Va avea presedinte si limba oficiala maghiara. Senatul se reuneste de urgenta pentru a vota impotriva autonomiei maghiarimii.

"Este incredibil ce se intampla in Parlament. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc, e incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. In timp ce noi ne luptam cu pandemia, marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestor intelegeri? Asta inseamna majoritatea toxica PSD-ista. Se intelege de ce am vrut alegeri anticipate. Nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica sa hotarasca impotriva romanilor. Cat sunt eu presedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista.", a declarat Iohannis.

loading...
PUTETI CITI SI...