Jocurile din spatele cortinei înainte de congresul PSD: Cum e ajutat Marcel Ciolacu să ajungă președinte de partid

Postat la: 22.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Jocurile din spatele cortinei înainte de congresul PSD: Cum e ajutat Marcel Ciolacu să ajungă președinte de partid

Sâmbătă, 22 august 2020, va avea loc Congresul prin care va fi aleasă o nouă conducere a Partidului Social Democrat (PSD), la nivel național! După ce timp de mai multe luni, a fost în tabăra lui Eugen Orlando Teodorovici, alături de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, șeful PSD Iași a schimbat tabăra și a trecut de partea lui Marcel Ciolacu, președintele în funcție al social-democraților.

Trădător din fire, așa cum a fost toată viața lui, Maricel Popa și-a negociat votul pentru Marcel Ciolacu, în schimbul numirii Cameliei Gavrilă în funcția de candidat la Primărie din partea PSD Iași, în dauna dr. Tudor Ciuhodaru, care stătea mult mai bine în sondaje, având și acum, deși nu mai este în cursa electorală, aproximativ 10 procente peste fosta liberală, ajunsă acum social-democrată (20 la sută, față de maxim 10 la sută cât are Gavrilă).

Pentru că știa că Maricel Popa este trădător și nu are control în filială, Marcel Ciolacu l-a întrebat pe încă liderul PSD Iași dacă garantează pentru susținerea primarilor la Congresul de sâmbătă. Răspunsul lui Maricel Popa a fost unul șocant și arată de cât respect se bucură primarii din partea președintelui CJ Iași. „Primarii votează toți cum le spun eu, votează ca turma, nu are niciunul curaj să-mi iasă din vorbă", i-a spus Maricel Popa lui Ciolacu.

Acesta este respectul de care se bucură primarii din Iași din partea lui Maricel Popa. Nici nu este de mirare, că în ultimele luni au plecat de la PSD aproape 20 de primari (o treime din edilii pe care-i avea PSD în Iași). Nu doar numărul contează, ci și faptul că din cauza lui Maricel Popa și a nominalizării Cameliei Gavrilă la candidatura de la Primărie, au plecat din PSD cei mai importanți primari, ca Ștefan Timofte, Cătălin Martinuș, Iulian Marcu, Mihai Bălan, au trecut la PNL.

În plus, și alți primari din județul Iași, din zona metropolitană în special, dar și din alte zone ale județului, au ales să ajungă la PNL, tocmai din considerentul că actualul partid de guvernământ le poate asigura viitorul comunităților pe care le reprezintă. Maricel Popa i-a tratat mereu prost, numai cu promisiuni. În plus, Popa și-a însușit proiectele pe care aceștia le-au depus la nivel central.

Municipiul Iași și zona metropolitană au ajuns să fie antamate de către PNL, iar racolarea primarilor social-democrați nu face decât să întărească acest lucru. Municipiul Iași și principalele localități din jur sunt galbene, iar PSD Iași, sub conducerea lui Maricel Popa, nu mai poate controla acest lucru. Cel mai slab președinte al județului Iași din ultimii 30 de ani nu a reușit să-și apropie primarii de partea sa, ba chiar a reușit să-i alunge cu brio. În zona metropolitană sunt comune precum Aroneanu, Miroslava, Lețcani sau Rediu, care au deja administrație liberală. Cei de la Tomești, Bârnova sau Dobrovăț nu mai vor să audă de Maricel Popa și au părăsit PSD.

Alături de aceștia, primarul din Ungheni sunt gata să facă pasul către PNL. La Holboca, primarul PSD nu mai vrea să candideze, iar Maricel Popa nu a reușit să impună un alt candidat care să poată câștiga localitatea. Acestea sunt doar câteva exemple de comune, unde primarii social-democrați au decis să caute sprijin la PNL.

Chiar înainte de congresul de sâmbătă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, dovedește cu fiecare zi care trece că rămâne o slugă credincioasă a președintelui României, Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a amenințat toată vara cu depunerea unei moțiuni de cenzură care va duce automat la căderea Guvernului! Numai că demersul său a fost întârziat în mod voit cel puțin două luni, până în apropierea alegerilor, ca să nu creeze probleme actualului Guvern, condus de premierul Ludovic Orban. De exemplu, chiar dacă ar cădea Guvernul la începutul lunii septembrie, același Executiv va organiza alegerile, iar demersul lui Ciolacu este unul practic inutil. Este inutil pentru PSD, dar servește interesele „Sistemului" și ale președintelui Klaus Iohannis.

Privind listele de candidaturi la alegerile locale din data de 20 septembrie, putem observa că PSD se îndreaptă spre un scor rușinos la scrutinul următor! De exemplu, la Iași, pe lista pentru Consiliul Local sau Consiliul Județean, au fost cocoțate persoane care nu au nicio legătură cu politica, ci servesc interesele personale ale președintelui Maricel Popa și ale candidatului la Primărie, Camelia Gavrilă.

La fel ca la Iași se întâmplă în toată țara și astfel au apărut în organizațiile PSD foarte multe nemulțumiri. Mulți parlamentari sunt nemulțumiți de cum arată listele pentru alegerile locale din luna septembrie și astfel au amenințat că nu vor mai vota moțiunea de cenzură. În aceste condiții, sunt foarte mari șanse ca moțiunea să pice și astfel Marcel Ciolacu și-a îndeplinit rolul cu brio: a mimat Opoziția, dar nici nu l-a supărat pe președintele Klaus Iohannis. Așa se explică de ce Marcel Ciolacu a întârziat depunerea moțiunii de cenzură până la momentul în care se depun listele de la alegerile locale. Așa crede Marcel Ciolacu că îi poate prosti pe români și pe pesediști!

În realitate, este vorba despre o manipulare ieftină, o manipulare pe care președintele PSD a învățat-o probabil la școala Națională de Informații, pe care a absolvit-o. Garantul înțelegerilor dintre Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis stă directorul Serviciului de Informații Externe, băcăuanul Gabriel Vlase. Nici nu e de mirare că fostul șef de Organizație al lui Vlase, băcăuanul Dragoș Benea va deveni vicepreședinte național la PSD, în echipa lui Marcel Ciolacu.

Astfel, Marcel Ciolacu distruge Partidul Social Democrat mimând Opoziția, iar liberalii și președintele Klaus Iohannis își văd liniștit de treabă în continuare!

loading...
PUTETI CITI SI...