Iohannis o ironizează pe Dăncilă de la Casa Albă: "Simpatică, doamna premier"

Postat la: 21.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Iohannis o ironizează pe Dăncilă de la Casa Albă:

Viorica Dăncilă, ironizată de Klaus Iohannis în timpul vizitei pe care președintele României o face în Statele Unite. Întrebat dacă va transmite un raport Parlamentului sau Guvernului privind discuția pe care a avut-o cu Donald Trump, Iohannis a sfătuit-o pe șefa Guvernului să studieze arhitectura statului.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns cu o ironie atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă a văzut văzut nemulțumirile premierului Viorica Dăncilă cu privire la vizita sa în SUA. "Da, simpatică, doamna premier. Trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului", a spus șeful statului, de la Casda Albă. Reacția lui Iohannis vine după ce premierul l-a criticat pentru că nu a discutat cu Executivul temele pe care urma să le discute la Casa Albă.

Întotdeauna am fost adeptul consensului și cred ca trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție dl. președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte bine că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem intr-o vizita doar pentru a face fotografie, nu cred că este un lucru care să aducă beneficii României.

Cu două luni înainta campaniei pentru prezidenţiale, Klaus Iohannis a fost primit pentru a doua oară la Casa Albă. Şeful statului a discutat aproape două ore cu Donald Trump. Principalele teme au fost parteneriatul strategic, politica energetică şi ridicarea vizelor pentru români. Jurnaliştii prezenţi la întâlnire au avut parte de o surpriză plăcută. Discuţiile din Biroul Oval s-au transformat într-o adevărată conferinţă de presă.

Relația Statelor Unite cu România are un viitor foarte, foarte strălucit. Este mesajul transmis de Donald Trump, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Casa Albă va susține eforturile României pentru intrarea în Programul Visa Waiver. Iar președintele american a subliniat că apreciază rezultatele luptei anticorupție din țara noastră și a declarat că i-ar face plăcere să viziteze România.

loading...
PUTETI CITI SI...