Il Giornale: Pandemia Covid-19 realizează visul marxistilor!

Postat la: 10.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Il Giornale: Pandemia Covid-19 realizează visul marxistilor!

Unde a eșuat socialismul real, ar putea avea succes pandemia. Recent, au fost comunicate o serie de date dramatice. Este probabil ca una din patru afaceri de familie să se închidă. Întreprinderile mici, care nu au o structură financiară capabilă să reziste crizei cauzate de lockdown, ar reprezenta o treime din total.

Prin urmare, coronavirusul ar putea realiza unul dintre visele comunismului: anularea afacerilor mici și mijlocii sau a acelei părți a burgheziei mai ostile fuziunilor dintre stat și companii, care sunt mult prea mari pentru a eșua. Pentru Marx, afacerile sunt în regulă, atât timp cât sunt cu adevărat mari, deoarece acolo se formează clasa muncitoare destinată, într-o zi, să facă revoluția proletară.

Pentru Antonio Gramsci, burghezia mică şi mijlocie era „bariera umanității corupte, dizolvate, cu care capitalismul își apără puterea economică și politică". În consecinţă: este necesar „să fie expulzată din ţesutul social, așa cum se alungă un stol de lăcuste de pe un câmp pe jumătate distrus: cu fier și foc".

Prin urmare, antreprenorii mici și mijlocii trebuie eliminați, deoarece în lumea lor predomină legăturile familiale și în multe cazuri, chiar şi prietenia, recunoștința sau interesul comun dintre angajator și lucrătorii necalificați. Acum, pandemia pregătește revanşa celor învinși de istorie. Burghezia mică și mijlocie se îndreaptă către dispariție.

Când vor rămâne doar dărâmăturile, vor sosi grupurile mari, singurele care pot rezista și vor face curăţenie generală. „Clasa muncitoare" va fi o masă nediferențiată de lucrători temporari, curieri cu doctorate în buzunar, dar „egali" unul cu celălalt și cu putere contractuală zero. Revoluția nu mai este pe ordinea de zi. Stânga este pregătită să împartă profiturile cu amicii industriaşi. Se numește capitalism de stat și este la fel ca socialismul real, doar ceva mai rău.

loading...
PUTETI CITI SI...