Igor Dodon ridicat de acasă chiar de ziua Maiei Sandu după o perchezitie de amploare!

Postat la: 24.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Igor Dodon ridicat de acasă chiar de ziua Maiei Sandu după o perchezitie de amploare!

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) împreună cu cu procurorii anticorupție au descins la domiciliul fostului președinte al R. Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon, unde au efecutat o percheziție și l-au reținut pe politician, transmite Deschide.md, citat de activenews.ro.

Potrivit surselor, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok" (Săcoșa). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care miliardarul Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. „Iar umblați cu sacoșele?" - VIDEO AICI.

Informaţia privind reţinerea lui Dodon pentru 72 de ore ar fi fost confirmată pentru Deschide.md de procurorul general interimar, Dumitru Robu. Însă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că nu confirmă deocamdată reţinerea lui Igor Dodon. "Este prematur să vorbim despre o reţinere a lui Igor Dodon atât timp cât acţiunile de urmărire penală sunt în curs de desfăşurare", a spus Mariana Cherpec pentru Radio Chişinău, adăugând că "au loc mai multe acţiuni, urmând să fie efectuate mai multe acţiuni pe parcursul zilei".

Mariana Cherpec a precizat pentru presă că este vorba despre un dosar penal deschis în baza mai multor articole din Codul Penal. Igor Dodon este bănuit de mai multe infracţiuni, inclusiv corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus repornirea urmăririi penale în dosarul "Kuliok".  În 2020, procuratura a refuzat declanşarea dosarului penal pe motiv că nu se putea demonstra că în pungă ar fi fost bani.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)", a declarat pentru Unimedia.info Mariana Cherpec, procurora resposabilă de comunicare cu mass-media.

Partidul Socialiștilor din Moldova a organizat un briefing de presă după reținerea liderului de onoare al formațiunii, Igor Dodon. Acestea au calificat acțiunile din această dimineață drept show de doi bani. „Sunt învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția", a declarat Vlad Batrîncea, potrivit Unimedia. „E regizat demult, de aceea nici Maia Sandu nu este în țară. De ziua ei îi dorim sănătate. Se comit aceste show-uri, e cadou politic? Cadou banal!", a mai spus deputatul. Politiciana bilingvă (moldo-rusă) Maia Sandu împlinește azi 50 de ani.

loading...