Grapini, către Tusk: Ce lăsați ca moștenire? Lipsa de transparență și dezechilibru în instituții

Postat la: 05.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Grapini, către Tusk: Ce lăsați ca moștenire? Lipsa de transparență și dezechilibru în instituții

Eurodeputatul PSD Maria Grapini i-a transmis, în plenul Parlamentului European, lui Donald Tusk că lasă drept moștenire lipsa de transparență și dezechilibrul total în instituțiile europene între Est și Vest, precum și o strategie incoerentă legată de extinderea UE, potrivit Mediafax.

Maria Grapini i-a transmis fostului președinte al Consiliului European, Donald Tusk - prezent în plen - tot ceea ce foarte mulți au gândit în toți acești ani, dar n-au dorit sau putut vreodată să exprime, transmite europarlamentarul într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook.

După ce i-a felicitat pe noii aleși din PE, Maria Grapini a țintit direct tensiunile și promisiunile neonorate, rămase în urma mandatului fostului președinte al Consiliului. Europarlamentarul n-a omis nici să-l atingă direct pe Tusk în privința celei mai mari dureri a României și-anume bariera Schengen.

„Ce lăsați ca moștenire, domnule președinte Tusk, în urma acestui mandat? Lipsă de transparență și un dezechilibru total în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer doar la liderii celor trei instituții, mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene! Mai lăsați o strategie incoerentă, legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democrației - majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, România și Bulgaria! Avem Rezoluția Parlamentului, ați promis de nenumărate ori că vă veți încheia mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice, încă din 2011!", a declarat, în plenul PE, Grapini.

Europarlamentarula făcut trimitere directă la impresia lăsată de întreg mandatul lui Donald Tusk, cum că „totul se aranjează în spatele unei cortine și asta nu-i încurajează pe cetățenii europeni, nici nu crește nivelul de încredere în UE".

„De aceea, dragi colegi noi, vă rog să înțelegeți că depinde de noi să sporim importanța și puterea Parlamentului European! Domnule președinte Sassoli, nu uitați că avem niște sarcini extrem de grele în perioada următoare și vă rog să țineți cont de poziția PE în negocierea cu cele două instituții!", și-a încheiat Maria Grapini prima intervenție din plenul noului Parlament European de la Strasbourg.

loading...
PUTETI CITI SI...