George Stanga cere demisia conducerii Spitalului Județean Galați: E vina baronului PSD local pentru focarul COVID-19

Postat la: 26.07.2020 12:27 | Scris de: ZIUA NEWS

George Stanga cere demisia conducerii Spitalului Județean Galați: E vina baronului PSD local pentru focarul COVID-19

PNL Galați, prin presedintele George Stanga, transmite sambata că managerul Spitalului județean Galați „a luat în râs situația epidemiologică gravă" de la nivelul județului, iar acest lucru o dovedește, spun liberalii, ultimul raport al Direcției de Sănătate Publică care a concluzionat că în cel mai mare spital din Galați „au fost încălcate mai multe dintre regulile impuse de ministerul sănătății conform protocolului Covid-19", respectiv:

- nerespectarea măsurilor speciale instituite în situatii epidemiologice deosebite
- nu au fost făcute anchetele epidemiologice
- nerespectarea masurilor speciale instituite in situatii epidemiologice deosebite
- utilizarea de medicamente cu termen de valabilitate expirat sau medicamente aflate în folii decupate care nu mai prezentau termen de valabilitate
- materiale sanitare depozitate necorespunzator, nesterile
- nerespectarea măsurilor pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor

„Gălățenii trebuie să știe că astăzi la Spitalul Județean izbucnesc focare după focare din cauza neglijenței și lipsei de responsabilitate a conducerii unității spitalicești. Spitalul Județean, în care 145 de cadre medicale s-au infectat cu virusul Covid-19, se află în subordinea Consiliul Județean condus de Costel Fotea(PSD), un președinte care pare mai degrabă preocupat de campania electorală decât de sănătatea oamenilor. Nu putem tolera acestă atitudine de baron care pretinde că poate controla instituțiile statului. Nu putem închide ochii când observăm cum se îmbolnăvesc gălătenii. Este evident că managerul spitalului și președintele CJ Galați nu sunt capabili să gestioneze această criză de sănătate care ne putem în pericol pe fiecare dintre noi, în orice moment. Managerul Spitalului Județean trebuie să plece urgent acasă", a spus George Stânga, președinte PNL Galați.

Direcția de Sănătate Publică Galați a efectuat 10 controale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați.

George Stanga, presedinte PNL Galati, postarea integrala pe Facebook:

DEMISIA de urgență a conducerii Spitalului Județean Galați girată de PSD!
Incompetența conducerii de la Spitalul Județean #Galați pune oamenii pe drumuri și le pune în pericol sănătatea. Dar cui să îi pese de acest lucru? Lui Fotea și PSD-ului? Dnei manager pusă în funcție de PSD Galați? Lor nu le-a păsat de la începutul acestei crize de gălățeni și de sănătatea lor. Le-a păsat doar să ascundă lucrurile sub preș și să se țină cu dinții de scaune.
Nu mai avem timp ca dl Fotea și conducerea actuală a Spitalului Județean Galați să stea în funcție ca să își acopere iresponsabilitatea și #incompetența! #Demisia lor este absolut necesară!
Aș vrea să știu de la conducerea Spitalului, de la dl Fotea și de la cei din #PSD care girează această conducere, de ce nu mai au teste COVID? Le-au folosit pentru a testa cadrele medicale? Pentru că nici până azi noi nu avem o evidență a numărului de cadre medicale care au fost testate! Dacă nu mai există teste #COVID în Spitalul Județean, acest lucru scoate în evidență, din nou, managementul defectuos al conducerii spitalului.
Dragi pesediști, dle Fotea, nu vă jucați cu #sănătatea gălățenilor!
Sănătatea gălățenilor nu e mingea de ping pong a PSD! Luați măsurile care se impun prin lege!
Iată în materialul prezentat de presă ce trebuie să îndure gălățenii la Spitalul Județean din cauza incompetenților care conduc instituția!

loading...