George Stângă: "La Galați, PSD nu se dezminte când vine vorba de împărțirea banului public!"

Postat la: 21.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

George Stângă:

George Stângă, liderul PNL Galați acuxza PSD ca nu se dezminte când vine vorba de împărțirea banului public si face ceea ce stie mai bine, sa administreze aceste fonduri in interesul camarillei.

"Majoritatea PSD din Consiliul Județean a făcut și în acest an ce știe mai bine: a împărțit banii județului în funcție de cum a dictat conducerea pesedistă. Împărţirea sumei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2021 făcută de CJ Galați către Primării a fost una politică, ce nu ține cont de nevoile tuturor comunităților.  Cei din conducerea CJ Galați, în frunte cu dl Fotea, nu mai au criterii clare, nu mai împart banii în funcție de regulile stabilite, de nevoile comunităților, ci doar împart banii în mod clientelar.

Orice localitate cu primari pesediști a avut o atenţie deosebită din partea conducerii Consiliului Judeţean şi a preşedintelui Costel Fotea, iar localităţile conduse de primari PNL au fost practic şterse de pe harta judeţului. 17 localități gestionate de către primari liberali au primit suma "fabuloasă" de 170.000 lei din totalul sumei de 20.640.000 lei!!! Adică, 10.000 de lei către fiecare localitate cu conducere liberală.

Mai mult, solicitările primarilor liberali nu au fost luate în seamă, dar nici amendamentele pe care consilierii județeni PNL le-au depus. În cazul solicitărilor venite de la primării, vă dau exemplul orașului Berești, cel care a solicitat o sumă totală de aproximativ 1,1 milioane lei pentru proiecte de dezvoltare locală și infrastructură locală, precum și 1,78 milioane lei pentru reparații la suprafețe asfaltice pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Local Berești.

Bun, nu dădeai toată suma solicitată unei singure localități, dar puteai măcar să împarți în mod echitabil banii disponibili către toate localitățile, indiferent de coloratura politică a conducerii.  Este clar că PSD-ul pedepseşte locuitorii din localitățile conduse de reprezentanții PNL şi îi favorizează pe ceilalţi, care sunt sub administrarea primarilor PSD. Dar acesta este modul de lucru al echipei Fotea & PSD Galați.

Domnule Fotea, campania electorală s-a încheiat de câteva luni bune. Dată fiind nedreptatea evidentă căreia i-au căzut încă o dată victime localitățile cu primari liberali din județul Galați, solicit reanalizarea modului în care s-au făcut alocările de bani şi efectuarea unei împărţiri corecte. Asta dacă doriţi să demonstraţi că vreţi să dezvoltaţi în mod real județul Galați, nu doar micile porţiuni care vă sunt pe plac.", afirma George Stanga intr-un comunicat de presa.

loading...
PUTETI CITI SI...