Frans Timmermans face pe profetul: "Putin a pierdut deja războiul ca Hitler în 1943"

Postat la: 25.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Frans Timmermans face pe profetul:

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, consideră într-un interviu pentru Nieuwsblad că președintele rus Vladimir Putin se află în aceeași poziție cu dictatorul nazist Adolf Hitler în 1943 când pierduse deja războiul, dar conflictul era departe de a se termina.

„Rusia este acum un proscris pe scena internațională. Sancțiunile mușcă tare, îndrăznesc să spun. Războiul costă mulți bani. Și Putin a pierdut deja. S-a înșelat cu privire la rezistența ucrainenilor. Nimeni nu îndrăznește să-i spună lui Putin adevărul în special despre starea armatei, care a fost distrusă de ofiţeri corupţi", a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

El a amintit că Hitler a pierdut și războiul la sfârșitul anului 1943, dar a mai durat doi ani. "Putin poate provoca mult haos pentru o perioadă foarte lungă de timp. De aici și bombardarea infrastructurii energetice (Ucraina) cu intenția de a reduce oamenii la o asemenea sărăcie încât milioane de oameni vin în Europa", crede Timmermans.

„El (președintele Federației Ruse) folosește energia, precum și migrația, ca o armă împotriva noastră, pentru că știe că suntem vulnerabili în aceste două probleme și putem fi divizați, în speranța că forțele politice pe care le-a investit peste mulți ani va obține mai multă putere politică în statele membre", a avertizat el.

Potrivit vicepreședintelui Comisiei Europene, singurul lucru capabil să schimbe cursul Rusiei este „conștientizarea că Occidentul nu renunță indiferent de evenimentele de pe câmpul de luptă".

loading...
PUTETI CITI SI...