Fost premier leagă două evenimente: "Ursul Arthur a fost omorât și laserul de la Măgurele a fost exclus!"

Postat la: 07.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Fost premier leagă două evenimente:

Mihai Tudose face o paralelă, vineri, între două situaţii apărute în ultimele zile: ursul Artur şi Laserul ELI, găsind ca unic vinovat Guvernul condus de Florin Cîţu.

„Ursul Artur a fost omorât. Cu complicitatea structurilor guvernamentale. Şi <îngropat> definitiv de declaraţia halucinantă a lui Cîţu: nu cred că era cel mai mare urs... Laserul de la Măgurele a fost exclus din proiectul paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI) la aproape un an de când a fost declarat de Guvern obiectiv special de interes naţional. Acum probabil că urmează declaraţia: nu cred că era cel mai mare laser din ţară... Arthur era cel mai mare urs, ELI cel mai mare laser. Şi sigur voi, Cîţi, Cioloşi, Barni şi toţi ciudaţii voştri sunteţi în mod sigur cei mai mari dăunători din România", a spus Tudose.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green din România şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România. Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de prinţul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul, despre care spun că era unul de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte. Ecologiştii au acuzaţii grave şi cer ajutorul Poliţiei şi al Guvernului. În privinţa proiectului paneuropean de cercetare ELI, România a fost exclusă din continuarea demersurilor, deşi ţara noastră a iniţiat programul care a condus la construcţia Laserului de la Măgurele.

loading...
PUTETI CITI SI...