Fost ministru în Guvernul Dăncilă, demisie din PSD: Un partid slab, incoerent, cu leadership haotic

Postat la: 21.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Fost ministru în Guvernul Dăncilă, demisie din PSD: Un partid slab, incoerent, cu leadership haotic

Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz își anunță demisia din PSD, susținând că acesta a devenit un partid "slab, incoerent, fără strop de logică în decizii, cu leadership haotic". "Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale", afirmă fostul ministru în Guvernul Dăncilă.

Demisia lui Breaz are loc cu o zi înaintea Congresului PSD la care liderul interimar Marcel Ciolacu ar urma să fie ales președinte al partidului. Daniel Breaz, senator PSD de Alba, și-a anunțat demisia din partid printr-un mesaj postat pe Facebook, în care susție că PSD a fost un partid care "avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public", iar acum a ajuns unul "distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid".

"Prezentul mă contrazice într-un mod brutal și mi-a înfățișat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid. Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale. S-a renunțat la proiecte pentru folosul societății și s-au pus pe masă calcule ale puterii - un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri și obiective înalte", afirmă Daniel Breaz.

El mai spune că, în formula actuală, PSD "are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică". "Lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare, cultura organizațională actuală a privat partidul de elementul esențial pentru o construcție sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci și votanții noștri. Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi? (...) Partidul are nevoie de un suflu nou, de direcție, de strategii coerente nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual", adaugă Daniel Breaz.

loading...
PUTETI CITI SI...