Fost lider țărănist vrea pensie specială influențat de fiul său membru USR PLUS care vrea desfiintarea sinecurilor!

Postat la: 02.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Fost lider țărănist vrea pensie specială influențat de fiul său membru USR PLUS care vrea desfiintarea sinecurilor!

Fostul deputat PNȚCD Vasile Lupu a spus iniţial că nu doreşte acei bani, însă a atacat la Tribunalul Suceava ordinul de încetare a plăţii.

Fostul deputat, retras la casa părintească din Liteni-Suceava, spune că şi-a schimbat părerea în privinţa pensiei speciale la insistenţele fiului său. Culmea, Mihai Lupu este membru USR-PLUS, formaţiune politică ce s-a pronunţat vehement în favoarea desfiinţării tuturor pensiilor speciale.

Pe 17 februarie, Parlamentul a abrogat prin vot unanim cele două articole din statutul deputaţilor şi senatorilor care reglementau pensiile speciale. La începutul lunii martie, secretariatele celor două camere ale Parlamentului au emis ordinele de încetare a plăţii pensiilor. O lună mai târziu, la tribunalele din ţară, foştii parlamentari au atacat ordinele respective, cerând reluarea plăţii pensiilor. La Iaşi, acţiunea a fost depusă de 15 foşti deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai întregului spectru politic. Primul termen al procesului urmează să aibă loc pe 27 septembrie, relatează Ziarul De Iași.

Contactat telefonic, Lupu a precizat că a cerut şi el anularea ordinului de încetare a plăţii indemnizaţiilor de vârstă în urma insistenţelor fiului său. „Nu aveam de gând să contest ordinul, dar am avut mai multe discuţii cu fiul meu pe această temă. Mi-a zis «Tată, nu se cade să faci tocmai tu, cum se spune, opinie separată. Dacă e cineva care să merite pensia specială, tu eşti acela». Sunt de acord să se taie pensiile speciale, dar să se taie toate. Eu, care m-am zbătut ca sute de mii de oameni să-şi primească pământul înapoi, să nu primesc. Dar să primească judecătorii care i-au plimbat pe oameni prin procese 30 de ani, să primească? Nu mi se pare corect", a spus fostul deputat.

loading...
PUTETI CITI SI...