Florin Roman, liderul deputatilor PNL: PSD a călcat democrația in picioare furând 500 de primari

Postat la: 16.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Florin Roman, liderul deputatilor PNL: PSD a călcat democrația in picioare furând 500 de primari

Noaptea ca hotii, PSD a dat liber traseismului primarilor in urma cu 6 ani, când celebra ordonanța 50 a dus la migrația a peste 500 de primari ai opozitiei de atunci către PSD. Din acest motiv, argumentul PSD ca nu se schimba regulile jocului in timpul jocului, nu sta in picioare.

"PSD este ultimul in măsura sa se pronunțe pe acest subiect, întrucât a fost artizanul legiferării traseismului primarilor. Cât despre invocarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, PSD nu are nici dreptul, dar nici legitimitatea sa le invoce atât timp, cât tot, noaptea ca hotii, au dat drumul unei alte ordonanțe celebre, ordonanța 13, care a însemnat începutul măcelului in justiție. Proiectul de lege al privind alegerea primarilor in doua tururi, cu 50 la suta plus 1, înseamnă o deplina legitimitate de care un primar are nevoie.

Din păcate, in mod abuziv, PSD a blocat acest proiect la Comisia de cod electoral, iar asumarea răspunderii guvernului a devenit obligatorie. Urmare a actualei legislații, cu peste 500 de primari transferați, noaptea ca hotii, cei de la PSD au ajuns sa aibă mai bine de jumătate din numărul primarilor din România și 28 de președinți de consilii județene, așa zișii baroni roșii. O simpla simulare asupra rezultatelor din 26 mai, ne arată ca dacă in acea zi ar fi fost organizate alegeri locale și nu europarlamentare, PSD ar fi pierdut circa 500 de primari. PNL va insista pe modificarea legislației electorale astfel încât și Diaspora sa fie mai bine reprezentata in Parlament, iar romanii din afara țării sa își poata exercita votul in mod democratic, la fiecare tip de alegeri.", declara vicepresedintele PNL, deputatul de Alba Florin Roman.

 

loading...
PUTETI CITI SI...