Firea îl atacă pe Orban: Mi se pare de o obrăznicie fără precedent

Postat la: 04.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Firea îl atacă pe Orban: Mi se pare de o obrăznicie fără precedent

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că Ludovic Orban este „de o obrăznicie politică fără precedent”, deoarece, după ce a spus că PSD este „răul absolut”, se plânge că nu vin oamenii din PSD să îi voteze guvernul.

„Mi se pare de o obrăznicie fără precedent să ai o obsesie pentru PSD, să pronunţi într-o declaraţie de 3 minute de aproape 15 ori PSD, PSD, PSD, ca o morişcă, să demonizezi PSD, să spui că e răul absolut şi că oamenii incapabili au fost la guvernare, iar ei au dărâmat acel guvern, dar pe urmă să te plângi că nu vin oamenii PSD să voteze guvernul", a spus Gabriela Firea.

Firea a amintit şi despre episodul în care Ludovic Orban le-a cerut colegilor din PNL „să le dea în cap pesediştilor cu parul." „PNL a dat guvernul jos spunând că are o strategie, are un plan, iar românilor le va fi foarte bine. Dar ei acum, aşa cum spunea domnul Orban acum câteva luni, iau parul şi dau în capul pesedistului, parlamentarului pesedist, că domnul Orban îi îndemna pe membrii PNL «Luaţi ghioaga în judeţ, luaţi parul şi daţi-le în cap pesediştilor». Practic suntem în situaţia în care îl văd pe domnul Orban că îi obligă pe pesedinşti să se ducă să voteze acele persoane care nu sunt aşa cum ne-au prezentat, că vor veni nişte miniştri extraordinari, cu un CV greu de egalat şi nişte persoane la care nu ai nimic de comentat. Dimpotrivă, foarte mulţi dintre ei sunt foarte slabi şi s-a văzut asta în comisii", a spus Firea.

Gabriela Firea a asigurat că social-democraţii nu vor fi prezenţi luni pentru a asigura cvorumul, numind „gest sinucigaş" posibilitatea ca parlamentarii PSD să voteze Guvernul Ludovic Orban. „Decizia a fost foarte clară, luată în cadrul Comitetului Executiv. Nu este responsabilitatea şi datoria noastră faţă de români să mergem să votăm Guvernul Orban, pentru simplul motiv că acum nu vorbim despre un guvern de dreapta şi un guvern de stânga, ci vorbim de un Guvern care se pregăteşte să devină al austerităţii. Cu alte cuvinte, nici un parlamentar PSD nu poate să contribuie ca acest guvern să ajungă cât mai repede la Palatul Victoria. Cele şase partide care şi-au dat mâna pentru a trânti guvernul cred că acum sunt responsabile şi trebuie să facă toate demersurile politice pentru a avea şi cvorum şi vot.", a declarat Gabriela Firea.

„Nu înţeleg de ce sunt sunaţi în continuare parlamentari PSD şi rugaţi să vină mâine în Parlament. Sunt tot felul de zvonuri şi informaţii de culise care au mai degrabă rolul de a dezarma pe unii dintre colegii mei în sensul să se creeze impresia că va fi un val uriaş de parlamentari PSD care vor veni în sală pentru a asigura cvorumul, poate că vor şi vota. Nu este adevărat! În primul rând, dacă ţin la propria lor carieră politică nu au cum să facă acest gest pentru că este sinucigaş. Cum se vor mai duce în judeţele lor să spună «Eu am votat Guvernul Orban, care va tăia pensii, va tăia salarii». De asemenea, va creşte fiscalitatea, factura pentru români va creşte, pentru că scrie în programul de guvernare. Spitalele se vor închide pentru că scrie că se vor comasa, iar comasarea înseamnă închiderea unor secţii şi a unor spitale. Deci practic şi-ar face rău lor şi atunci şi doar din instinct de supravieţuire politică şi tot nu au cum să voteze", a mai spus Firea.

loading...
PUTETI CITI SI...