Fermierii gălățeni, afectați de secetă, au 10 zile la dispoziție să depună solicitările pentru despăgubiri

Postat la: 25.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Fermierii gălățeni, afectați de secetă, au 10 zile la dispoziție să depună solicitările pentru despăgubiri

Guvernul condus de Ludovic Orban va acorda agricultorilor români despăgubirile pentru suprafețele afectate de secetă. 850 de milioane de lei este suma aprobată pentru fermieri.

În ședința de Guvern, de luni, premierul Orban a anunțat adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care acordă ajutoare de stat pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă. Schema de ajutor de stat aprobată de Executiv are un buget de 850 de milioane de lei pentru aproximativ 34.400 de fermieri, cu o suprafață afectată de aproape 1,16 milioane de hectare, se arata intr-un comunicat de pesa.

"Este un sprijin extrem de important pe care Guvernul PNL îl acordă agricultorilor afectați de secetă. Galațiul este unul dintre județele cele mai afectate de secetă, iar acest sprijin este extrem de binevenit. Am discutat cu mulți dintre agricultorii din județul nostru și cu toții mi-au spus că seceta le-a distrus culturile și singura soluție pentru revenirea la normal este ajutorul de stat. Susținerea fermierilor și sprijinul financiar oferit de stat acestui sector fac parte din prioritățile guvernului liberal, asumate prin Programul de Relansare Economică", George Stângă, senator și Președinte PNL Galați.

Din momentul în care proiectul de ordonanță de urgență va fi publicat în Monitorul Oficial, fermierii se vor putea înscrie în cadrul acestui program. Aceștia vor avea la dispoziție 10 zile, astfel încât, în cursul lunii septembrie, să poată fi realizate plățile.

loading...
PUTETI CITI SI...