Eurodeputatul Siegfried Mureşan, ales vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European

Postat la: 05.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Eurodeputatul Siegfried Mureşan, ales vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL) a fost ales, miercuri, vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. Europarlamentarul român a obţinut 141 dintr cele 158 de voturi valabil exprimate.

În calitate de vicepreşedinte, Siegfried Mureşan va fi parte a preşedinţiei Grupului PPE din Parlamentul European, alături de preşedintele grupului şi de ceilalţi 9 vicepreşedinţi. Preşedinţia are rolul de a conduce Grupul PPE.

„ Acest vot dat de europarlamentarii PPE reprezintă şi un vot de încredere pentru România. Grupul PPE a fost cel mai mare grup înainte de alegerile europarlamentare, am câştigat alegerile şi suntem în continuare principala forţă politică a Uniunii Europene. Grupul PPE este singura forţă politică ce poate asigura stabilitate la nivelul Uniunii şi care are soluţii la problemele oamenilor. Îmi propun o Uniune Europeană care să rezolve problemele oamenilor, care să livreze ceea ce aşteaptă oamenii de la ea. Voi continua să lupt pentru a aduce în Europa mai multă siguranţă şi mai multe locuri de muncă. Voi susţine o Uniune Europeană mai aproape de oameni, o Uniune în care vocea românilor şi a tuturor cetăţenilor europeni să se audă cât mai bine. Voi lucra împreună cu toţi europarlamentarii din Grupul PPE pentru a îndeplini aceste obiective", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după votul din Grupul PPE.

Mureşan a fost ales cu 141 dintre cele 158 de voturi valabil exprimate.

Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu un număr total de 179 europarlamentari.

loading...
PUTETI CITI SI...