E oficial. USR e anchetat penal pentru instigare la fals

Postat la: 29.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

E oficial. USR e anchetat penal pentru instigare la fals

Activiștii partidului USR, în frunte cu oficialii acestei formațiuni politice, au insistat în a promova un mesaj tulburător, luna trecută. Aceștia au încurajat alegătorii să dea declarații în fals, asigurându-i că „totul e perfect legal". Poliția a deschis un dosar de cercetare penală.

Concret, în luna iulie, USR a ținut o campanie masivă de informare a cetățeanului, îndemnând pe toate căile și rețelele sociale „traseismul la vot". Echipa partidului politic a dovedit că dorește să câștige voturi cu orice preț, astfel că a încurajat susținătorii să dea declarații false la Poliție. „Fă-ți viză de flotant sau buletin de București și votează unde contează! (...) Ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului", îndemna USR, în special pentru alegerile pentru Primăria Sectorului 1 și a Sectorului 4. În consecință, Poliția Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare penală, la sesizarea PSD Sector 1.

Poliția: Sunt anchetate fapte penale privind instigarea la fals!

"Vă informăm că petiția dumneavoastră referitoare la faptul că la data de 24.07.2020 Organizația Sectorului 1 a partidului Uniunea Salvați România (USR) a adresat, prin intermediul paginii sale de pe platforma de socializare Facebook un îndemn tuturor persoanelor care "locuiesc sau muncesc în Sectorul 1" să încalce legea, respectiv să solicite "viză de flotant" în Sectorul 1, pe motivul participării la vot în Sectorul 1 pentru îndepărtarea administrației PSD, a fost înregistrată la unitatea noastră.

Având în vedere faptul că prin ambele acte de sesizare sunt reclamate aspecte de natură penală, respectiv săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații, vă comunicăm că petiția a fost înregistrată în evidența dosarelor penale", se arată în răspunsul oferit de Poliția Sectorului 1 la plângerile formulate de organizația PSD Sector 1.

loading...
PUTETI CITI SI...