Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, face un apel la administrațiile locale să deschidă parcurile mari pentru bucureșteni

Postat la: 11.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, face un apel la administrațiile locale să deschidă parcurile mari pentru bucureșteni

Viceprimarul sectorului 2 a decis sâmbătă deschiderea parcurilor mari din sectorul 2, în condiții stricte de prevenție și siguranță. Locurile de joacă rămân închise, la fel și foișoarele de socializare, terenurile de sport sau zonele pentru fitness. Mai mult, la toate intrările în parcuri, cetățenii sunt întâmpinați de panouri cu măsuri suplimentare de protecție.

Am hotărât deschiderea parcurilor mari, de trecere, din sectorul 2, ca o altă măsură de prevenție în această perioadă a pandemiei. De sâmbătă, 9 mai, sunt deschise 20 de parcuri, administrate de noi. Parcurile devin acum o extindere a trotuarelor, a spațiilor pe care locuitorii sectorului 2 le foloseau până acum pentru activitățile permise de declarația pe propria răspundere. Atât timp cât ai un parc în proximitatea locuinței, mi se pare mai sigur ca cetățenii să alerge sau să se plimbe într-un spațiu amenajat, departe de poluare sau aglomerație.

Nu putem considera bucureștenii iresponsabili sau inconștienți și să ne imaginăm că atunci când intră pe aleile unui parc devin alți oameni și nu mai respectă măsurile de prevenție. Fac un apel la celelalte administrații din București să deschidă parcurile mari pentru oameni, în aceleași condiții în care le-am deschis în sectorul 2, declară viceprimarul Dan Cristian Popescu. Dan Cristian Popescu a verificat duminică situația parcurilor deschise și s-a declarat mulțumit de ceea ce a găsit. Locuitorii sectorului 2 au respectat regulile impuse și nu au fost anunțate incidente.

loading...
PUTETI CITI SI...