Dan Barna a fost reales președinte al USR

Postat la: 06.09.2019 10:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Dan Barna a fost reales președinte al USR

Dan Barna a fost ales președintele USR pentru un nou mandat, prin vot electronic, arată o postare pe pagina de Facebook a partidului. În cadrul scrutinului on-line, desfășurat în perioada 1-5 septembrie, au votat 9.314 membri ai formațiunii, iar Barna a obținut 6.097 din voturi, însemnând 65.75%, potrivit Mediafax.

„Dan Barna a fost ales președinte al USR pentru un nou mandat! Președintele USR este ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate. În cadrul scrutinului intern, care s-a desfășurat online în perioada 1-5 septembrie, au votat 9.314 membri, iar Dan Barna a obținut 6.097 din voturi (65.75%). Mandatul președintelui USR este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deține funcția de președinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu", potrivit postării pe pagina de Facebook a formațiunii.

Sursa citată mai spune că „Dan Barna a devenit președintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar. În ultimii doi ani, sub conducerea lui Dan Barna, partidul a avut o extindere accelerată și a ajuns la 16.000 de membri și peste 550 de filiale". De asemenea, luna trecută, Dan Barna a fost desemnat candidatul alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an. Principalii candidaţi pentru şefia partidului au fost Dan Barna şi Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi.

loading...