Dacian Cioloș a devenit primul lider român al unui grup politic din Parlamentul European

Postat la: 19.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Dacian Cioloș a devenit primul lider român al unui grup politic din Parlamentul European

Dacian Cioloș a anunțat, pe Facebook, că a obținut președinția grupului Renew Europe din Parlamentul European, grup constituit în jurul partidului președintelui francez Emmanuel Macron, En Marche.

"Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru", a scris Dacian Cioloș. Acesta susține că desemnarea sa al noului grup centrist din Parlamentul European arată că Alianța USR-PLUS a devenit, după alegerile europarlamentare, un partid relevant pe plan european.

"Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara", a spus Cioloș. Potrivit politico.eu, Cioloș a fost susținut de europarlamentarii Renew Europe proveniți din Franța, Germania, Olanda și Spania.

Renew Europe este un grup europarlamentar recent constituit care reunește liberalii de centru din Europa. Proiectul a fost inițiat de președintele Franței, Emmanuel Macron, liberalii premierului olandez Mark Rutte, liderul partidului Ciudadanos din Spania, Albert Rivera și foști membr ai grupului ALDE, dintre care cel mai cunoscut este fostul premier belgian Guy Verhofstadt.

loading...
PUTETI CITI SI...