Cum și când s-ar putea declanșa alegeri anticipate în România

Postat la: 28.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum și când s-ar putea declanșa alegeri anticipate în România

Viorica Dăncilă a exclus o demisie a guvernului, dar opoziția ar putea declanșa alegeri anticipate, însă nu mai are mult timp la dispoziție, PSD-ALDE se bucură încă de o majoritate chiar dacă firavă în Parlament.

Europarlamentarul Cristian Preda a explicat pe Facebook cum pot fi declanșate alegerile anticipate de care opoziția ar putea beneficia, ținând cont de valul de susținere vizibil la alegerile europarlamentare de duminică.

"Pentru a organiza alegeri anticipate, e nevoie de dizolvarea Parlamentului. Aceasta poate fi făcută până pe 20 iunie.
După această dată e imposibil, cf. art.89 (3) din Constituție, care interzice dizolvarea în ultimele 6 luni de mandat al președintelui. Mandatul lui K. Iohannis ia sfârșit pe 21 decembrie", a explicat Preda, pe Facebook.

Acesta spune că majoritatea necesară pentru declanșarea alegerilor poate fi obținută prin "trădare".

"Ca să se ajungă la anticipate, e nevoie ca, mai întâi, PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, grupul minorităților și independenții să agreeze soluția alegerilor anticipate. Apoi se cuvine ca acest grup să convingă 7 membri PSD și/sau ALDE să abandoneze barca Dăncilă-Tăriceanu. Un asemenea acord politic ar îngădui apoi demiterea guvernului și respingerea pur formală a două propuneri de premier. Președintele ar dizolva Camerele, apoi ne-ar chema la alegeri. Cam asta e de făcut. Acord inteligent negociat plus 7 trădători ai cauzei pungașilor", a concluzionat Preda.

loading...
PUTETI CITI SI...