Culisele procesului lui Dragnea. Cine trage sforile și de ce?

Postat la: 18.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Culisele procesului lui Dragnea. Cine trage sforile și de ce?

Tot mai multe speculatii s-au facut de catre media pe tema proceselor liderului PSD, culminand cu dosarul aflat la ICCJ, in cazul numit genreic "Bombonica".Supozitiile au aparut inaintea audierii lui Liviu Dragnea, dar mai ales dupa ce completul de cinci judecatori a decis amanarea pentru 20 mai a urmatorului termen, pe cand toata lumea s-ar fi asteptat ca sentinta sa ramana in pronuntare.

Ca atare, amânarea procesului lui Liviu Dragnea a dat apă la moară tuturor contestatarilor liderului PSD care au afirmat că șeful social-democraților a obținut ce și-a dorit și anume amânarea unei decizii până după hotărârea CCR privind constituirea completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, ceea ce ar face ca procesul actual sa nu mai aiba obiect.

Tema principala din tabara contestatarilor a fost ca procesul a fost amânat datorită procurorului DNA care a invocat două excepții de neconstituționalitate. Un lucru anormal pentru că tocmai procurorul ar fi trebuit să fie cel care să își dorească o sentință cât mai repede. Nimeni nu vorbește însă dintr-o altă perspectivă, care acum se contureaza mai clar.

Este vorba despre perspectiva lui Klaus Iohannis care pare să fie extrem de fericit cu această amânare, in ciuda aparentelor. De ce? Simplu. Șeful statului, implicat atât de mult în campanie, în această perioadă, și-ar fi pierdut singurul atu în lupta cu PSD-ul. Nu ar mai fi putut să îl atace pe "penalul Dragnea". Astfel, dacă Dragnea era condamnat prea repede, întreaga campanie a dreptei ar fi rămas fără conținut pentru că șeful PSD ar fi dispărut de pe scena politică, deci ce rost ar mai fi avut să îl ataci.

În cealaltă variantă, dacă Liviu Dragnea ar fi fost absolvit de orice vină atunci liberalii ar fi fost pur și simplu spulberați. Am fi avut din nou de a face cu un alt dosar al DNA, administrat sub conducerea lui Kovesi, cea pe care o susțin atât de înverșunat liberalii, respins de instanță. Și atunci exista riscul ca electoratul să se mobilizeze lângă Liviu Dragnea, devenit peste noapte victimă a abuzurilor procurorilor DNA.

Așadar, singura variantă viabilă pentru Iohannis și liberali este ca Liviu Dragnea să rămână în stare de judecată pe tot timpul Campaniei electorale pentru a putea fi atacat pe tema justiției. Adică pe subiectul pe care au marșat și până acum: "se guvernează doar pentru a scăpa Dragnea de problemele penale".

loading...
PUTETI CITI SI...