Culisele negocierilor dintre PNL şi USR-PLUS pentru Bucureşti. Unitatea dreptei se împiedică de Mihai Neamţu

Postat la: 30.07.2020 09:09 | Scris de: ZIUA NEWS

Culisele negocierilor dintre PNL şi USR-PLUS pentru Bucureşti. Unitatea dreptei se împiedică de Mihai Neamţu

Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragos Tudorache au negociat miercuri până spre miezul nopţii, la Palatul Victoria, o alianţă a dreptei în Bucureşti, pentru primăriile de sector. PNL şi USR-PLUS şi-au împărţit sectoarele şi candidaţii. Mai e o singură problemă: cooptarea PMP.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a renunţat la Dan Cristian Popescu, candidatul pentru Sectorul 2, neagreat de USR, susţin surse politice. Astfel, USR va primi sectoarele 1 (Clotilde Armand) şi 2 (Radu Mihaiu). PLUS a renunţat la Sectorul 5 şi va primi Sectorul 4, unde va candida Simona Spătaru, cu şanse infime în faţa lui Daniel Băluţă, actualul primar PSD. PNL va lua Sectorul 5, unde va candida Cristian Băcanu, secretar de stat în ministerul Justitiei, şi Sectorul 6, unde liberalul Ciprian Ciucu, susţinut de toate forţele de dreapta, are şanse să-l învingă pe Gabriel Mutu de la PSD.

Negocierile nu s-au încheiat din cauza Sectorului 3, care le revine liberalilor. Ludovic Orban vrea să cedeze primăria condusă acum de Robert Negoiţă pentru PMP, cu scopul de a opri intrarea în cursa pentru Primăria generală a lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte ar rupe exact din voturile lui Nicuşor Dan şi ar pune umărul la succesul Gabrielei Firea. Potrivit surselor citate, Nicuşor Dan i-a cerut insistent lui Orban să coopteze şi PMP în alianţă. Numai că PMP vrea să-l arunce în cursa pentru Sectorul 3 pe Mihai Neamţu, candidat neacceptat de USR-PLUS. De ce? Pentru că Dan Barna şi-ar pune din nou partidul în cap: după ce a sacrificat candidatura Anei Ciceală la Sectorul 3, ar genera noi critici interne dacă l-ar susţine pe Neamţu.

Liderul PNL Ludovic Orban ar fi dispus să renunţe la Dan Cristian Popescu (candidatul PNL la Sectorul 2) pentru a parafa o înţelegere cu Alianţa USR-PLUS în Capitală. Obiectivul lui Orban este "eliberarea Capitalei din ghearele PSD". Traian Băsescu, pe de alta parte, a subliniat clar că dacă PMP nu va fi cooptat într-o alianţă a dreptei în Capitală, va candida pentru fotoliul de primar general, pentru a susţine PMP să obţină un scor cât mai bun în Capitală. Formaţiunea este creditată, în prezent, cu circa 10% din intenţia de vot a bucureştenilor.

loading...