Cozmin Gușă: "Libertate contra guvernare". Scenariul disperat al lui Klaus Iohannis

Postat la: 19.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă:

Consultatul politic Cozmin Gușă a analizat într-o intervenție telefonică varianta în care ar pica Guvernul în timpul campaniei electorale, iar Iohannis ar fi nevoit să pună un premier să poată fi votat și de Opoziție. Numele celui care ar putea ocupa această funcție este chiar fostul jurnalist Rareș Bogdan.

-În viziunea mea, Iohannis va juca săptămâna viitoare blocând și are argumente să o facă, ajungerea acestui domn de la Mehedinți, care și-a terminat facultatea odată cu soția și fiica lui, Eugen Nicolicea, un cascador al râsului în justiție, blocând accederea în funcția de Ministrul al Justiției.

-Calculul lui Iohannis. Nu mă bazez pe prea multe informații. Operațiunea s-ar numi: libertate contra guvernare. Operațiunea este așa: să fie păcălit Dragnea că, dacă cedează Guvernarea unei alte majorități formate de Iohannis în timpul campaniei electorale, să poată să scape în libertate, fără condamnare, din acest dosar simplu care pare imposibil de rezolvat.

-Acest scenariu poate să prindă viață în momentul în care PSD se duce cu restructurarea în Parlament nu e votată și Guvernul pică. În acel moment în care Guvernul pică, mingea va veni la Iohannis care are nevoie de un asemenea eveniment major pentru sine și pentru PNL într-un fel, că să poată să reformateze Campania, unde PNL apare că ultima găina din coteț. În afară de Rareș care se zbate, nu am văzut niciun candidat de pe lista PNL, în afară de Mureșan care nu are valoare electorală, să încerce să facă ceva, ei blocându-se în Soluția a unui Rareș care are carismă, dar care nu a fost ajutat de partid și a fost blocat.

-Singura măsură pe care Iohannis poate să o înainteze subteran ar fi libertate contra guvernului care dacă s-ar întâmplă în Parlament, restrucuratarea să nu fie votat, va oferi Guvernului pe tavă lui Iohannis, ar fi o mare lovitură pentru PSD, baroni, pentru cei din județe. Evident, Iohannis va trebuie să vină cu un candidat la funcția de prim ministru, care să poată să fie votat și de celelalte forțe din Opoziție. De la USR < mă rog, plus la remorcă, UDMR, PMP și de ce nu, chiar o parte din PSD, ca să poată să treacă.

-asta e singură mișcare pe care Iohannis poate să o realizeze în acest moment, refuzându-l pe Nicolicea și obligâdu-i pe pesedişti să meargă în Parlament cu riscul de a pierde Guvernul, pentru că Pro România are suficiente voturi ca să poată să contibuie la acest lucru. Stau și mă gândesc, cum ar arăta să cadă guvernarea Dăncilă în timpul campaniei electorale, Iohannis să facă o propunere din opoziție a unui om care să agregheze aceste energii, după socotelile mele, singurul care poate să indeplinească acest rol este fostul coleg, Rareș Bogdan

- cu totul altfel ar arăta o campanie în care se întâmplă căderea guvernului Dăncilă. Operațiunea să aibă succes și să bulverseze totul, doar în acest fel Iohannis și PNL au posibilitatea pe care o tot evocă public, pentru care nu au elemente în acest moemnt, să termine campania aproape de PSD sau pe locul 1.

 

loading...
PUTETI CITI SI...